ATP
Εκτός Indian Wells, αλλά θα πάει στο Monte-Carlo o Federer (vid)

 
Εκτός Indian Wells, αλλά θα πάει στο Monte-Carlo o Federer (vid)
Εκτός Indian Wells, αλλά θα πάει στο Monte-Carlo o Federer (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016 - 16:13

O Roger Federer ανακοίνωσε πως δεν θα είναι εντελώς έτοιμος για το πρώτο Masters της χρονιάς στο Indian Wells, αλλά θα κάνει μια αλλαγή στα πλάνα του για την χωμάτινη σεζόν, δηλώνοντας συμμετοχή στο Monte-Carlo Masters του Απριλίου.

Ο Federer είχε τραυματιστεί στο γόνατό του μια μέρα μετά από τον χαμένο ημιτελικό του στο Australian Open, από τον Novak Djokovic. Ο τραυματισμός αυτός ήταν αρκετά σημαντικός για να τον αφήσει εκτός δράσης ολόκληρο τον Φεβρουάριο και να τον αναγκάσει να αποσύρει τη συμμετοχή του από το Ρότερνταμ και από το Ντουμπάι.

Αυτή την εβδομάδα, ο 34χρονος Ελβετός επέστρεψε στις προπονήσεις, ωστόσο σήμερα ανακοίνωσε πως δε θα αγωνιστεί ούτε στο Indian Wells Masters (7-20 Μαρτίου), αφού δε θα είναι εντελώς έτοιμος μέχρι να ξεκινήσει το 1000άρι της Καλιφόρνια.

Ανακοίνωσε επίσης πως θα προσθέσει στο πρόγραμμά του το Monte-Carlo Masters, το πρώτο μεγάλο τουρνουά της χωμάτινης περιόδου, που θα διεξαχθεί την εβδομάδα 11-17 Απριλίου στο Μονακό.

"Η ανάρρωση για το γόνατό μου πηγαίνει πολύ καλά και είχα πολλές προπονήσεις στο court και στο γυμναστήριο. Είναι μια μεγάλη χρονιά και δε θέλω να πιέσω τον εαυτό μου και να επιστρέψω γρήγορα. Γι' αυτό, δυστυχώς δε θα αγωνιστώ στο Indian Wells, αλλά σκοπεύω να επιστρέψω στην έρημο την επόμενη χρονιά. Μετά από συζητήσεις που είχα με τα μέλη της ομάδας μου, αποφασίσαμε να αγωνιστώ στο Monte-Carlo Rolex Masters. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και θα σας δω σύντομα πίσω στο tour", έγραψε ο Federer, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. 

Ο κάτοχος 17 Grand Slam τίτλων αναμένεται να επιστρέψει στη δράση τον Απρίλιο, αφού ούτε το Miami Masters βρίσκεται στο πρόγραμμά του. Μετά θα παίξει απευθείας στο Roland Garros (23 Μαΐου - 5 Ιουνίου) αν δεν αλλάξει κάτι, καθώς θυμίζουμε πως δεν είχε δηλώσει συμμετοχή σε κανένα τουρνουά στο χώμα πλην του γαλλικού Grand Slam, μέχρι σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots