ATP
Dimitrov: 'Μου έκανε κακό η σύγκριση με τον Federer'

 
Dimitrov: 'Μου έκανε κακό η σύγκριση με τον Federer'
Dimitrov: 'Μου έκανε κακό η σύγκριση με τον Federer'
tennisnews team Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 - 17:22

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Grigor Dimitrov δεν έκρυψε πως το γεγονός ότι πολλοί τον παραμοίασαν με τον Roger Federer εξαιτίας του τρόπου παιχνιδιού του στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, αλλά και ο χαρακτηρισμός "Baby Fed", δεν τον βοήθησαν καθόλου.

"Ήταν ένα μικρό βάρος που είχα σε όλη μου τη ζωή, αυτό το πράγμα με τον Roger, οι συγκρίσεις και όλα αυτά. Ξεκίνησε όταν ήμουν junior παίκτης και δε με βοήθησε καθόλου. Προσπαθώ να το αντιμετωπίσω σε ολόκληρη την καριέρα μου. Ευτυχώς έχω καταφέρει να το αφήσω πίσω μου", δήλωσε ο Dimitrov. 

Ο Βούλγαρος είχε αρκετές επιτυχίες ως junior παίκτης και στα 19 του έκανε αισθητή την παρουσία του στο επαγγελματικό τένις, κυρίως με τις εκπληκτικές επιδόσεις του στα τουρνουά Challenger. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της σεζόν του 2010 στο Challenger Tour, κατακτώντας 6 τίτλους!

Το 2014 πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και μπήκε στην ελίτ του παγκοσμίου τένις, κερδίζοντας 3 τίτλους ΑΤΡ, συμμετέχοντας στα προημιτελικά του Australian Open και στα ημιτελικά του Wimbledon και φτάνοντας μέχρι το Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από τότε όμως δεν έχει καταφέρει να κάνει το κάτι παραπάνω και ειδικά στη φετινή σεζόν αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Αυτή την εβδομάδα πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις του στο 2016, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Rogers Cup, στη σημαντικότερη πορεία του στη χρονιά.

"Σε κάποιο σημείο της ζωής σου, πρέπει να κάτσεις και να σκεφτείς τι θέλεις να κάνεις, πως θέλεις να σε θυμούνται, ποια θα είναι η κληρονομιά που θα αφήσεις και τι είναι σημαντικό για σένα. Αυτή τη συζήτηση είχα με τον εαυτό μου. Είναι δύσκολο να κοιτάς στον καθρέφτη, γιατί δεν μπορείς να κρύψεις τίποτα από τον εαυτό σου. Νομίζω, πως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να πω στον εαυτό μου και να τα δεχτώ", πρόσθεσε ο Βούλγαρος, ο οποίος ηττήθηκε στα τρία σετ από τον Kei Nishikori, με 6-3, 3-6, 6-2, στην τελευταία του αναμέτρηση στο Τορόντο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots