ATP
Με Anderson ο Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο

 
Με Anderson ο Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο
Με Anderson ο Τσιτσιπάς στον 3ο γύρο
tennisnews team Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 - 13:18

Ο Kevin Anderson επιβεβαίωσε τα προγνωστικά απέναντι στον Mikhail Kukushkin και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 3ο γύρο του Shanghai Masters. Στον 3ο γύρο προκρίθηκαν επίσης οι Alexander Zverev και Juan Martin Del Potro.

Ο Anderson πέτυχε 14 άσους, κέρδισε τους 27 από τους 31 πόντους στα πρώτα του σερβίς και δεν απειλήθηκε με break point, για να επικρατήσει άνετα του Kukushkin με 6-3, 6-2 σε κάτι περισσότερο από μια ώρα και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Shanghai Rolex Masters.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, που νωρίτερα κέρδισε σε έναν πολύ ωραίο αγώνα τον Karen Khachanov. Άλλες δυο φορές έχουν συναντηθεί Anderson και Τσιτσιπά, με τον Έλληνα τενίστα να τις έχει κερδίσει και τις δυο. Η μια ήταν στο χώμα, στο Εστορίλ της Πορτογαλίας και η άλλη σε σκληρή επιφάνεια, στον Καναδά.

Στον 3ο γύρο του Masters της Σαγκάης προκρίθηκαν και τα υπόλοιπα μεγάλα φαβορί. Ο Juan Martin Del Potro κέρδισε τον Richard Gasquet με 7-5, 7-6 (7) σε έναν πολύ κλειστό αγώνα, στον οποίο ο Γάλλος είχε πολλές ευκαιρίες.

Ο "Πύργος" επέστρεψε από το 3-5 στο 1ο σετ και κέρδισε 4 διαδοχικά games για να το κατακτήσει. Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο δεν είχε ευκαιρίες για break. Στο tie-break ο Gasquet προηγήθηκε με 6-2 και είχε 4 συνεχόμενα set points, o Del Potro όμως πήρε τους 5 επόμενους πόντους και τελικά στο 2ο match point του "κλείδωσε" τη νίκη!

Στον 3ο γύρο ο Del Potro θα αντιμετωπίσει τον Borna Coric, που από χθες κέρδισε τον Bradley Klahn με 6-4, 6-2.

Ο Alexander Zverev σταμάτησε το εντυπωσιακό σερί του Nikoloz Basilashvili, κερδίζοντάς τον με 7-5, 6-4. Επόμενος αντίπαλος για τον "Sascha" θα είναι ο Alex De Minaur, ο οποίος κέρδισε τον Benoit Paire με 6-4, 6-3. Ο Kyle Edmund επικράτησε του Andreas Seppi με 6-3, 6-4, ενώ ο Marco Cecchinato πήρε μια μεγάλη νίκη επί του Hyeon Chung με 4-6, 7-6 (5), 7-6 (5) και θα είναι ο αντίπαλος του Novak Djokovic στον 3ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots