ATP
Στο Νο. 16 ο Τσιτσιπάς - κέρδισε 2 θέσεις ο Anderson

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 - 13:30

O Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο. 16 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα, έχοντας μόλις 20 βαθμούς διαφορά από το Top 15. Στο Νο. 6 ανέβηκε ο Kevin Anderson, που κέρδισε 2 θέσεις.

Ο Anderson ήταν ένας από τους δυο πρωταθλητές της προηγούμενης εβδομάδας, μαζί με τον Roger Federer. O 32χρονος Νοτιαφρικανός κατέκτησε το τουρνουά της Βιέννης, εξασφάλισε την πρόκρισή του στο ATP Finals για πρώτη φορά στην καριέρα του και ανέβηκε στο Νο. 6 του κόσμου.

Στο Νο. 1 παρέμεινε ο Rafael Nadal, ο οποίος έχει 215 βαθμούς περισσότερους από τον Novak Djokovic. Ο Federer, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Βασιλεία, διατηρήθηκε στο Νο. 3 και σε μια απόσταση 1.185 βαθμών από τον Nole.

Στο Νο. 4 είναι ο Juan Martin Del Potro και στο No. 5 o Alexander Zverev. Στο Νο. 6 είναι ο Anderson και πίσω του βρίσκονται οι Marin Cilic και Dominic Thiem, που έχασαν από μια θέση και βρίσκονται στο Νο. 7 και στο Νο. 8 αντίστοιχα. Στο Νο. 9 παρέμεινε ο John Isner και την κορυφαία δεκάδα συμπληρώνει ο Grigor Dimitrov.

Σε απόσταση μόλις 20 βαθμών από την επιστροφή του στο Νο. 15 βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παρέμεινε στο Νο. 16 και κυνηγάει τον Kyle Edmund. Πίσω τους βρίσκεται ο Daniil Medvedev, που κέρδισε 3 θέσεις και βελτίωσε το career high του, ανεβαίνοντας στο Νο. 17. Νέο career high και για τον Karen Khachanov, που βρίσκεται στο Νο. 18.

O ημιφιναλίστ του Vienna Open, Mikhail Kukushkin, κέρδισε 17 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 54, μόλις 8 θέσεις χαμηλότερα από το career high του. Ο Marius Copil, που από τα προκριματικά της Βασιλείας έφτασε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του και κέρδισε 33 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο. 60 του κόσμου, που είναι και το career high του.

Τον δεύτερο τίτλο του σε Challenger κατέκτησε ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Λας Βέγκας και άφησε πίσω του 38 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο. 154 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots