ATP
Τσιτσιπάς: "Έμαθα πως είμαι μαχητής"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 - 4:56

Η πολύ επιτυχημένη σεζόν του Στέφανου Τσιτσιπά ολοκληρώθηκε με τον τίτλο στο Next Gen ATP Finals και ήταν μια χρονιά που τον δίδαξε πολλά, όπως επισήμανε και στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στο Μιλάνο.

"Αυτό τον τελευταίο χρόνο έμαθα πως είμαι μαχητής. Ότι έχω μεγάλη καρδιά. Ειδικά στις κρίσιμες στιγμές, όπως και σήμερα, η συμπεριφορά μου ήταν σωστή. Δεν λύγισα υπό πίεση, παρόλο που έχασα εκείνα τα δυο match point στο σερβίς του. Έμεινα στο ματς, πάλεψα και κέρδισα το tie-break", δήλωσε ο Τσιτσιπάς.

Σχετικά με τους κανονισμούς του Next Gen ATP Finals, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας είπε: "Είμαι λίγο μπερδεμένος, δεν ξέρω τι μου άρεσε και τι όχι. Προφανώς δεν υπήρχαν πλεονεκτήματα στα games οπότε έπρεπε να είσαι διπλά συγκεντρωμένος. Λατρεύω τους κανόνες επειδή κέρδισα, μόνο αυτό μπορώ να πω. Με το no-let δεν είχαμε προβλήματα όλη την εβδομάδα. Με την ενδοεπικοινωνία δεν είμαι πολύ φίλος, όπως είδατε και χθες (χαμόγελο). Το live hawk-eye ήταν πολύ καλό. Δεν είχαμε ούτε λάθος όλη την εβδομάδα. Καλύτερο από το ανθρώπινο μάτι. Ας ελπίσουμε πως περισσότερα τουρνουά θα το υιοθετήσουν στο μέλλον."

Τις επόμενες μέρες ο Στέφανος θα κάνει διακοπές στην Κύπρο, πριν ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν, που ξεκινάει σε λιγότερο από 2 μήνες.

"Προφανώς αυτός ο τίτλος σημαίνει πολλά για μένα και είμαι σίγουρος πως θα μου δώσει αυτοπεποίθηση στους μελλοντικούς μου αγώνες με τα υπόλοιπα παιδιά που έπαιξαν εδώ. Αλλά δεν σημαίνει και τα πάντα για μένα. Γιατί δεν θα παίξω σ' αυτούς τους κανόνες του χρόνου. Ήταν κάτι προσωρινό. Έχω μεγαλύτερους στόχους και πρέπει να συγκεντρωθώ για να τους πετύχω."

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots