ATP
McEnroe: "Ο Τσιτσιπάς έχει τα εφόδια για να φτάσει μακριά"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 - 9:48

Το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά είναι πλέον συνυφασμένο με το μέλλον το ανδρικό τένις!

"Πιστεύω πως υπάρχουν 3-5 παίκτες που έχουν όλα τα εφόδια, αρκετή αυτοπεποίθηση και τη φυσική κατάσταση για να φτάσουν πολυ μακριά. Δεν έχει συμβεί ακόμα και ελπίζω πως θα δω αυτούς τους νέους παίκτες να κερδίζουν Grand Slam. Πρόκειται για τον Στέφανο Τσιτσιπά, τον Karen Khachanov, τον Alexander Zverev και τον Borna Coric", δήλωσε ο John McEnroe στη Daily Mail. 

Όσον αφορά την αδυναμία του, Νικ Κύργιο, για τον οποίο πολλές φορές έχει τονίσει πως πρόκειται για τον πιο ταλαντούχο παίκτη της νέας γενιάς, ο 59χρονος Αμερικανός είπε: "Πρέπει να αποδεχτεί το γεγονός πως αυτή είναι η δουλειά του. Να γίνει επαγγελματίας μέσα και έξω από τα γήπεδα, επειδή είναι καλό παιδί. Θα μπορούσε να είχε γίνει ο καλύτερος τενίστας από όλους όσοι έχουν βγει την τελευταία δεκαετία."

O "Johnny Mac" είπε λίγα λόγια και για τον Andy Murray, που εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο προσπαθεί να επαναφέρει το σώμα του στην καλύτερή του κατάσταση και να κάνει ένα comeback στο tour. 

"Τα τελευταία 10 χρόνια κέρδιζε majors και ήταν ένας από τους καλύτερους χάρη στη φυσική του κατάσταση. Αν βρεθεί ξανά στο 100% του, θα επιστρέψει στο Top 10 μέσα σε 6-9 μήνες. Αν είναι όμως στο 80% του, πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη. Αν δούμε τι πέτυχε ο Federer στα 36 του, αν δούμε τον Nadal ή τον Djokovic, που ξαφνικά ήταν ο παλιός Djokovic φέτος. Είμαι σίγουρος πως θα δει αυτούς τους παίκτες και θα σκεφτεί πως πρέπει να δουλέψει για να κάνει το ίδιο."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots