ATP
Ο Τσιτσιπάς τη μεγαλύτερη έκπληξη στο 2018 (vids)

 
Ο Τσιτσιπάς τη μεγαλύτερη έκπληξη στο 2018 (vids)
Ο Τσιτσιπάς τη μεγαλύτερη έκπληξη στο 2018 (vids)
tennisnews team Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 - 10:37

Το ATPWorldTour.com, ανέτρεξε στη φετινή σεζόν για να αναδείξει τις 5 μεγαλύτερες ανατροπές (ή εκπλήξεις) από το 2018. Και ένας Έλληνας ήταν στην κορυφή της λίστας!

Ήταν φυσικά η τρομερή εβδομάδα του Στέφανου Τσιτσιπά στο Rogers Cup, όπου ο 20χρονος πρωταθλητής μας πέτυχε 4 διαδοχικές Top 10 νίκες, για να φτάσει στον τελικό του καναδικού Masters.

Συγκεκριμένα, είχε καταφέρει να κερδίσει τους Dominic Thiem (No. 8 τότε στον κόσμο), Novak Djokovic (No. 10), Alexander Zverev (No. 3) και Kevin Anderson (No. 6), για να μπει στον τελικό, εκεί όπου ηττήθηκε από τον Rafael Nadal, ανήμερα των γενεθλίων του!

"Το να αγωνίζομαι σε έναν τελικό Masters 1000, είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στα γενέθλιά μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μπορούσα να περιμένω κάτι περισσότερο από ένα τουρνουά, να έχω κερδίσει όλους αυτούς τους παίκτες, παίζοντας εκπληκτικό τένις. Είμαι σίγουρος πως ούτε και το κοινό το περίμενε. Εγώ ο ίδιος δεν το περίμενα", είχε πει ο Τσιτσιπάς στο Τορόντο.

O Τσιτσιπάς έγινε ο νεότερος τενίστας στην ιστορία της ΑΤΡ που κέρδισε 4 παίκτες από την κορυφαία δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης στο ίδιο τουρνουά. Επίσης, αυτή η εβδομάδα τον έβαλε στο Top 15 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο. 27 όπου βρισκόταν μέχρι τότε.

Στη 2η θέση της λίστας της ΑΤΡ, συναντάμε ακόμη ένα ελληνικό όνομα, αυτό του Θανάση Κοκκινάκη. Ο 22χρονος Ελληνοαυστραλός, επιβλήθηκε του Roger Federer με 3-6, 6-3, 7-6 (4) στην πρεμιέρα του Ελβετού στο Miami Masters. Βρισκόταν στο Νο. 175 της παγκόσμιας κατάταξης και ο Federer στο Νο. 1, με αποτέλεσμα να γίνει ο παίκτης με την 5η χαμηλότερη θέση στην κατάταξη που κερδίζει τον κορυφαίο στην ιστορία της ΑΤΡ.

Άλλη μια ήττα του Federer, αυτή από τον Borna Coric στον τελικό του Halle, με 7-6 (6), 3-6, 6-2, ήταν στην 3η θέση. Ο Ελβετός, απόλυτος κυρίαρχος στο τουρνουά της Γερμανίας, διεκδικούσε τον 10ο τίτλο του στο Gerry Weber Open, αλλά τον εμπόδισε ένας εμπνευσμένος Κροάτης, σε έναν συναρπαστικό τελικό.

Στην 4η θέση ήταν η νίκη του Lamine Ouahab επί του Philipp Kohlschreiber στον 1ο γύρο του Grand Prix Hassan II στο Μαρακές, με 2-6, 6-0, 7-6 (3). Μια συγκλονιστική ιστορία, καθώς ο Ouahab, στα 33 του χρόνια, έπαιξε το τένις της ζωής του απέναντι σε έναν από τους πιο σταθερούς και ταλαντούχους τενίστες της γενιάς του, για να φτάσει σε μια τεράστια νίκη μπροστά από τους συμπατριώτες του. Ο Ouahab βρισκόταν στο Νο. 617 της παγκόσμιας κατάταξης και ο Kohlschreiber στο Νο. 34, που σημαίνει πως σίγουρα ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς σαν αποτέλεσμα. Ο μόνος παίκτης που κατάφερε να κάνει Top 100 νίκη ενώ βρισκόταν χαμηλότερα στο 2018, ήταν ο Andy Murray, ο οποίος βεβαίως αγωνίστηκε στην Ουάσινγκτον από το No. 832 του κόσμου εξαιτίας της μεγάλης απουσίας του από το tour.

Τέλος, στην 5η θέση της λίστας ήταν ο Marius Copil, που πέτυχε back-to-back τις δυο μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του στη Βασιλεία! Ο 28χρονος Ρουμάνος έπαιξε μεγάλο τένις και απέκλεισε στον 2ο γύρο του Swiss Indoors τον Marin Cilic και στα ημιτελικά τον Alexander Zverev, για να προκριθεί στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots