ATP
Στους 3 καλύτερους της χρονιάς ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018 - 10:03

Το όνομα του Στέφανου Τσιτσιπά ήταν ανάμεσα στους τρεις καλύτερους Έλληνες αθλητές της χρονιάς, όπως ψηφίστηκαν από τον ΠΣΑΤ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε μια καταπληκτική χρονιά, ξεπερνώντας κατά πολύ τους αρχικούς του στόχους. Κατάφερε να παίξει τον πρώτο του τελικό πολύ νωρίς, στο 500άρι της Βαρκελώνης, είχε μια μυθική εβδομάδα στο Τορόντο και ήταν φιναλίστ στο Masters του Καναδά, ενώ κατέκτησε τον πρώτο του ΑΤΡ τίτλο στη Στοκχόλμη.

Σκαρφάλωσε μέχρι το Νο. 15 της παγκόσμιας κατάταξης και έμεινε εκεί έως και το τέλος του 2018. Επιπλέον, κυριάρχησε στο Μιλάνο, όπου διεξήχθηκε το Next Gen ATP Finals, δείχνοντας πως δεν ήταν τυχαία στο Νο. 1 του ταμπλό.

Όλα αυτά, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε στα αθλητικά βραβεία ΠΣΑΤ, για το 2018. Συγκεκριμένα, κατέλαβε την 3η θέση, πίσω από τον Κριστιάν Γκολομέεβ (κολύμβηση) και τον Λευτέρη Πετρούνια (ενόργανη γυμναστική), που αμφότεροι είχαν συγκλονιστικές χρονιές.

Θυμίζουμε πως πριν δυο χρόνια ακριβώς, ο Στέφανος είχε αναδειχθεί καλύτερος ανερχόμενος αθλητής στα αθλητικά βραβεία ΠΣΑΤ, για τη χρονιά του 2016. Ήταν μια χρονιά στην οποία ο Στέφανος βρέθηκε στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης κάτω των 18 των αγοριών, κατέκτησε το Trofeo Bonfiglio στο Μιλάνο στα μονά και το Wimbledon Junior στα διπλά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots