ATP
Τσιτσιπάς: "Θα τρελαινόμουν χωρίς τα χόμπι μου"

 
Τσιτσιπάς: "Θα τρελαινόμουν χωρίς τα χόμπι μου"
Τσιτσιπάς: "Θα τρελαινόμουν χωρίς τα χόμπι μου"
tennisnews team Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 - 21:18

Σε μια πολύ ωραία συνέντευξή του στην Telegraph, o Στέφανος Τσιτσιπάς εξήρε το πόσο σημαντικό είναι να κάνει κι άλλα πράγματα εκτός από το τένις, ενώ αποκάλυψε και ποιο απ' αυτά θα ήθελε να κάνει ως δεύτερο επάγγελμα.

"Δεν πιστεύω πως η επιτυχία έρχεται αμέσως, οπότε πρέπει να το χτίσω και να βελτιωθώ. Αλλά έχω μάθει ήδη πολλά. Οι συνεχόμενες αποτυχίες του 2017 με βοήθησαν να αναπτυχθώ και να γίνω καλύτερος. Στ' αλήθεια πιστεύω πως χωρίς αποτυχία δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία", είπε στην Telegraph ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Σίδνεϊ αυτή την εβδομάδα και θα αγωνιστεί στο Sydney International.

Η συνέντευξη πήρε διαφορετική τροπή, όταν ο Στέφανος ανοίχτηκε σε ένα θέμα που δε συζητάει συχνά, λέγοντας λίγα λόγια για τον Θωμά Χριστίδη, που για πολλά χρόνια ήταν φίλος και συνεργάτης της ομάδας, αλλά απεβίωσε το 2017.

"Ήταν ο γιατρός μου απ' όταν ήμουν 10 χρονών για 8 χρόνια. Με βοήθησε πολύ και ακόμα θλίβομαι που δεν είναι μαζί μας. Με ωθούσε να γίνομαι καλύτερος. Ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου και πάντα με υποστήριζε, με έβλεπε στην τηλεόραση και στον όμιλό μας. Με βοηθούσε χωρίς αντάλλαγμα και πάντα ήταν κοντά μας όταν τον χρειαζόμασταν. Ήταν σαν δεύτερος πατέρας για μένα."

Κλείνοντας, ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών εξήγησε πως τα χόμπι του είναι πολύ σημαντικά, για να διατηρηθεί μια ισορροπία στη ζωή του και να μπορεί συγχρόνως να απολαμβάνει την πολύ απαιτητική ζωή ενός κορυφαίου επιπέδου αθλητή.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω βρει πράγματα να με κρατάνε απασχολημένο. Έχω το podcast που ηχογραφώ, που είναι ένας τρόπος να ξεφεύγω. Το travel blog είναι επίσης κάτι ωραίο που κάνω, να μιλάω στην κάμερα, χωρίς ανθρώπους.

Είναι σημαντικό να έχω χόμπι. Διαφορετικά, θα τρελαινόμουν αν το μόνο που έκανα ήταν να παίζω τένις. Αυτά τα χόμπι με βοηθούν να έχω λίγο χρόνο έξω από το τένις, να σκέφτομαι κάτι άλλο, να χαλαρώνω, να είμαι στον δικό μου κόσμο. Με βοηθούν να διατηρώ μια ισορροπία στην προσωπική μου ζωή και να είμαι περισσότερο δημιουργικός.

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στη ζωή. Τη φωτογραφία τη διάλεξα γιατί είναι κάτι που μ' αρέσει και κάτι που κάνω καλά. Επίσης παρακολουθώ μαθήματα (φωτογραφίας) και ελπίζω κάποια μέρα να είναι το δεύτερο επάγγελμα μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots