ATP
Τσιτσιπάς: "Το μυαλό μου πήγαινε να εκραγεί!"

 
Τσιτσιπάς: "Το μυαλό μου πήγαινε να εκραγεί!"
Τσιτσιπάς: "Το μυαλό μου πήγαινε να εκραγεί!"
tennisnews team Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 - 10:48

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στη Σόφια και μίλησε στην ΑΤΡ για την απίστευτη πορεία της Μελβούρνης, την αξέχαστη νίκη του επί του Roger Federer και πολλά άλλα.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στη Σόφια, όπου θα διεκδικήσει τον 2ο τίτλο της καριέρας του, μετά το Stockholm Open. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο Sofia Open και σίγουρα ανάμεσα στα φαβορί. Τα πράγματα δεν ήταν ίδια δυο χρόνια πριν, όταν στον 1ο γύρο των προκριματικών της Σόφια είχε ηττηθεί από τον Miljan Zekic, No. 209 τότε στον κόσμο. Ο Στέφανος τότε βρισκόταν στο Νο. 203 του κόσμου, 191 θέσεις χαμηλότερα από σήμερα. 

"Προφανώς είχα αρκετές ήττες, είναι από τους αγώνες που πρέπει να μαθαίνεις πράγματα. Επειδή πιστεύω πως με τις ήττες μαθαίνεις και αναπτύσσεσαι ως παίκτης. Έπρεπε να χάσω αρκετές φορές για να καταλάβω καλύτερα το παιχνίδι και αυτό έκανα", δήλωσε ο Τσιτσιπάς, στο atptour.com.

"Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες καταστάσεις, που θα έλεγα ότι με κάνουν πιο έμπειρο και γνωρίζω τι να περιμένω στη συνέχεια. Κατανοώ καλύτερα το παιχνίδι και έχω τη σωστή συμπεριφορά, επιστρέφω στο γήπεδο για να προπονηθώ και πιέζω ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου."

Η σκληρή δουλειά του έχει φέρει καρπούς και μάλιστα πολύ γρήγορα. Τον Οκτώβριο κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στη Στοκχόλμη, λίγο αργότερα ήταν πρωταθλητής και στο Next Gen ATP Finals του Μιλάνου, ενώ πριν μερικές μέρες συμπλήρωσε τις καλύτερες εβδομάδες της καριέρας του, με την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Australian Open και τη νίκη του βεβαίως επί του Roger Federer.

"Ήταν ένα όνειρο που έγινα πραγματικότητα. Μετά από εκείνον τον αγώνα, ο εγκέφαλός μου ήταν έτοιμος να εκραγεί! Ήταν μια μαγική στιγμή που ποτέ δεν θα ξεχάσω. Η πρώτη φορά είναι πάντα ξεχωριστή. Να κερδίζεις το είδωλό σου", είπε ο Τσιτσιπάς, για τη νίκη του επί του Federer.

"Προφανώς την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε ξανά, θα είναι διαφορετικά. Θα ξέρει τι να περιμένει. Πρέπει να είμαι πιο προετοιμασμένος γι' αυτό. Μου αρέσει να παίζω με τέτοιους παίκτες. Μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα. Ακόμα και όταν κερδίζω, μαθαίνω πολλά απ' αυτούς. Αυτές είναι οι στιγμές για τις οποίες παίζω τένις."

Ο Τσιτσιπάς δεν ξεκουράστηκε καθόλου μετά την Αυστραλία, ούτε είχε αρκετό χρόνο για να απολαύσει την επιτυχία που γνώρισε εκεί. Δυο μέρες μετά την ήττα του από τον Rafael Nadal στα ημιτελικά του Australian Open, επέστρεψε στις προπονήσεις. Παραδέχτηκε ωστόσο πως η μετάβαση από την Αυστραλία στην Ευρώπη και ιδίως μετά από ένα τόσο γεμάτο τουρνουά, δεν είναι εύκολη.

"Δεν έχω αναρρώσει πλήρως μετά το τελευταίο μου τουρνουά. Αλλά ξέρω πως με τη θέληση και την αποφασιστικότητά μου, θα έχω ευκαιρίες για να τα πάω καλά εδώ (στη Σόφια). Μου αρέσει να μπαίνω στο τουρνουά με χαμηλές προσδοκίες και να μην περιμένω πολλά από τον εαυτό μου. Αν πάνε καλά τα πράγματα, θα είναι φανταστικό."

Ο Στέφανος αναμένεται να παίξει για πρώτη φορά στη Σόφια σήμερα, για τον 2ο γύρο του Sofia Open, ενάντια στον Jan-Lennard Struff. Ο αγώνας θα ξεκινήσει περίπου στις 20:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots