ATP
Τσιτσιπάς: "Με μεγάλες φιλοδοξίες"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 - 18:03

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε πως έχει πάει στην Ολλανδία με μεγάλες φιλοδοξίες για το ABN AMRO World Tennis Tournament.

Το tennisnews.gr βρίσκεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και σας μεταφέρει οτιδήποτε σημαντικό από το Rotterdam Ahoy, που φιλοξενεί αυτή την εβδομάδα το ATP 500 τουρνουά, ABN AMRO World Tennis Tournament.

Σήμερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, Νο. 3 στο ταμπλό του τουρνουά και Νο. 12 στην παγκόσμια κατάταξη, πραγματοποίησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου, περίπου 24 ώρες πριν από την πρεμιέρα του στο τουρνουά. Όπως είπε, έπειτα από την ερώτηση που του κάναμε, οι φιλοδοξίες του είναι μεγάλες για το συγκεκριμένο τουρνουά.

"Οι φιλοδοξίες μου γι' αυτό το τουρνουά είναι πολύ μεγάλες. Σίγουρα θα ήθελα να το κερδίσω. Δεν είχα τις ίδιες φιλοδοξίες στη Σόφια παρόλο που είχα τόσο πολύ υποστήριξη, αλλά νιώθω ότι εδώ στο Ρότερνταμ μ' αρέσει πάρα πολύ και το απολαμβάνω πολυ περισσότερο από την προηγούμενη εβδομάδα. Θέλω να παίξω καλό τένις, γιατί είναι ένα απ' τα καλύτερα indoor τουρνουά κατά την άποψή μου. Επίσης θα 'θελα να προσθέσω ότι έχω όλη την οικογένειά μου εδώ μαζί μου, ήρθε και ο προπονητής μου απ' την Ελλάδα, το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό αυτό. Ελπίζω να παίξω καλά αυτή την εβδομάδα, αλλά και να μη γίνει αυτό, θα παραμείνω συγκεντρωμένος στους μελλοντικούς μου στόχους."

Πριν από δυο χρόνια, ο Στέφανος είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην ΑΤΡ από το Ρότερνταμ, όπου είχε εξασφαλίσει μια wild card από τους Ολλανδούς διοργανωτές. Δεν κατάφερε να κερδίσει, αλλά έδωσε έναν σπουδαίο αγώνα με τον Jo-Wilfried Tsonga, δείχνοντας για πρώτη φορά τις δυνατότητές του στο ευρύ κοινό. Αυτή τη χρονιά είναι στο Νο. 3 του ταμπλό του τουρνουά και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που το επισκέφτηκαν.

"Θα 'λεγα πως νιώθω δικαιωμένος. Ήταν μια μεγάλη διαδρομή πριν το πρώτο ματς που έπαιξα εδώ στο Ρότερνταμ και μετά απ' αυτό ήταν σα να ξεκίνησε η επαγγελματική μου καριέρα στο ATP Tour. Κατάφερα εκείνη τη χρονιά να περάσω στα προκριματικά στο Roland Garros, στο Wimbledon, είχα κάποια καλά αποτελέσματα και με κάνει χαρούμενο που είμαι πίσω στο Ρότερνταμ μετά από κάποια χρόνια και απέδειξα ότι άξιζα εκείνη τη wild card."

Ο αγώνας του Στέφανου για τον 1ο γύρο του ABN AMRO World Tennis Tournament θα γίνει την Τετάρτη, στις 15:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6 HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots