ATP
Τσιτσιπάς: "Ήθελα να νιώσω ξανά αυτό το συναίσθημα" (vids)

 
Τσιτσιπάς: "Ήθελα να νιώσω ξανά αυτό το συναίσθημα" (vids)
Τσιτσιπάς: "Ήθελα να νιώσω ξανά αυτό το συναίσθημα" (vids)
tennisnews team Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019 - 19:23

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για το υπέροχο συναίσθημα που νιώθει κάποιος όταν κερδίζει τίτλο στο ATP Tour, για τη φανταστική εβδομάδα που είχε στη Μασσαλία και για το διπλό με τον αδερφό του, Πέτρο, που τον βοήθησε αρκετά στην προσαρμογή του στα γήπεδα του Open 13.

"Είναι ένα εκπληκτικό συναίσθημα. Ήθελα να συμβεί αυτό πολύ καιρό τώρα, μετά τον πρώτο τίτλο μου στη Στοκχόλμη. Αυτό το συναίσθημα ήταν υπέροχο και γι' αυτό ήθελα να ξαναζήσω κάτι τέτοιο εδώ στη Μασσαλία."

Στην απονομή του τροπαίου, ο Στέφανος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση, την οποία ευχαρίστησε για τη wild card που πήρε πριν 2 χρόνια, εξηγώντας πως έχει τις δυνατότητες να είναι μια από τις καλύτερες ΑΤΡ διοργανώσεις στον κόσμο.

"Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή. Τίποτα δεν ήταν αρνητικό. Έμεινα σε ένα ωραίο ξενοδοχείο, που ήταν ευχάριστο, η φιλοξενία των διοργανωτών ήταν καλή, δεν μπορώ να πω πως κάτι πήγε λάθος αυτή την εβδομάδα."

Στην αρχή της εβδομάδας, ο Στέφανος έπαιξε στο διπλό μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο. Σήμερα εξήγησε πως αυτός ο αγώνας τον βοήθησε αρκετά για να προσαρμοστεί γρηγορότερα, ενώ πιστεύει πως δεν ήταν καθόλου καλός, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα τους στον 1ο γύρο.

"Όσο περνούσαν οι μέρες ένιωθα να βρίσκω καλύτερο ρυθμό, σε κάθε αγώνα που έπαιζα. Με βοήθησε που έπαιξα διπλά στην αρχή του τουρνουά. Δεν έπαιξα καλά, αλλά με βοήθησε για να συνηθίσω τις συνθήκες πιο γρήγορα. Ο αδερφός μου πιστεύω πως έπαιξε εκπληκτικά σ' εκείνο τον αγώνα και εγώ έπαιξα απαίσια, αλλά πήρα μια πρώτη γεύση για τα γήπεδα εδώ, τις μπάλες, την ταχύτητα του court. Σίγουρα με βοήθησε να προσαρμοστώ και να είμαι έτοιμος για τον πρώτο μου αγώνα, που πήγε καλά. Η παρουσία μου εδώ ήταν σαν πυραμίδα, σε κάθε αγώνα γινόμουν καλύτερος."

Από τους 4 αγώνες που κέρδισε στη Μασσαλία χωρίς να χάσει σετ, ο Στέφανος ξεχωρίζει αυτόν με τον David Goffin, τον οποίο κέρδισε με 7-6 (1), 6-2 στα ημιτελικά, παίζοντας καταπληκτικό τένις.

"Σήμερα ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, κυρίως στο πνευματικό κομμάτι. Αγωνιστικά νομίζω ο καλύτερος αγώνας μου ήταν με τον Goffin."

Τέλος, ο Στέφανος είπε πως ο σημερινός τελικός κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στο πνευματικό κομμάτι, όπου παρέμεινε πολύ δυνατός μέχρι το τέλος του 2ου σετ, όπου ο Kukushkin σέρβιρε για την κατάκτησή του.

"Ο Kukushkin μου προκάλεσε προβλήματα. Πολλές φορές δυσκολευόμουν να βρω λύσεις και ήμουν μπερδεμένος. Κατάφερνε να επιστρέψει τη μπάλα τόσο βαθιά και είχε απόλυτο έλεγχο στα χτυπήματά του. Πνευματικά έμεινα δυνατός, περίμενα, του έκανα break όταν σέρβιρε για την κατάκτηση του 2ου σετ. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ολοκλήρωσα το τουρνουά χωρίς χαμένο σετ."

Η συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά στα Αγγλικά: 

Η συνέντευξη του Στέφανου Τσιτσιπά στα Ελληνικά:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots