ATP
Τσιτσιπάς: "Φέτος προπονούμαι διπλά!" (audio)

 
Τσιτσιπάς: "Φέτος προπονούμαι διπλά!" (audio)
Τσιτσιπάς: "Φέτος προπονούμαι διπλά!" (audio)
tennisnews team Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 - 8:48

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας του για το 2019, που δεν είναι άλλο από τη σκληρή δουλειά. Ακόμα πιο σκληρή απ' αυτή που έκανε μέχρι σήμερα.

Μόλις δυο μέρες πριν την πρεμιέρα του στο Ντουμπάι, ο Τσιτσιπάς αγωνιζόταν ακόμα στο Open 13, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευρωπαϊκή indoor season, με τον τίτλο στη Μασσαλία. Η προσαρμογή του και πάλι σε outdoor συνθήκες και στα διαφορετικά γήπεδα του Dubai Tennis Championships δεν ήταν καθόλου εύκολη, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος.

"Δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ξεκίνησα πολύ καλά στο 1ο σετ, αλλά στο 2ο σετ δεν ένιωθα τόσο άνετα και μπορώ να πω πως ανέβασε το επίπεδό του. Δεν ήμουν τόσο συγκεντρωμένος και για κάποιο λόγο ούτε το κίνητρό μου ήταν τόσο μεγάλο. Στο 3ο σετ όμως έδειξα το μαχητικό μου πνεύμα και το λόγο που κέρδισα το τουρνουά την προηγούμενη εβδομάδα. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό, έπαιξα επιθετικά και κυνήγησα κάθε μπάλα."

Το 2018 ο Τσιτσιπάς είχε αποδείξει πως θα είναι ένας από τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν το 2019, το πόσο σύντομα ωστόσο τα έχει καταφέρει, είναι έκπληξη για τους περισσότερους. Σε δυο μήνες στη σεζόν έχει ήδη έναν ημιτελικό Grand Slam και έναν τίτλο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο Νο. 3 της κατάταξης Race To London.

"Είμαι συγκεντρωμένος στο να παίζω καθαρό τένις. Ανεβαίνω στο φιλέ, είμαι πιο επιθετικός στις επιστροφές, κάτι που λειτουργεί. Ελπίζω να μη χάσω αυτό το συναίσθημα που έχω τώρα. Επίσης προπονούμαι διπλά απ' ότι έκανα στο παρελθόν. Βγαίνω δυο φορές στο court την ημέρα αντί για μια, όπως έκανα παλιότερα. Νομίζω πως αυτό με βοηθάει να έχω καλό ρυθμό και να διατηρώ αυτό το καλό συναίσθημα όταν είμαι στο γήπεδο."

Στον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει έναν παίκτη που στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου αγωνίζεται στο Challenger Tour, τον Egor Gerasimov. Ο Λευκορώσος έχει παίξει πολύ καλό τένις αυτές τις ημέρες στο Ντουμπάι και έχει πετύχει 3 νίκες, αφού ξεκίνησε την πορεία του από τα προκριματικά.

"Θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολη μάχη γιατί έχει παίξει πολλά παιχνίδια εδώ και γνωρίζει λίγο καλύτερα από μένα τις συνθήκες. Είμαι σίγουρος πως θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, οπότε πρέπει να παλέψω, να δείξω καλό μαχητικό πνεύμα και θα είμαι πολύ χαρούμενος αν κερδίσω. Θα σημαίνει πολλά για μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots