ATP
Τσιτσιπάς: "Να παίξω καλά και να το ευχαριστηθώ" (audio)

 
Τσιτσιπάς: "Να παίξω καλά και να το ευχαριστηθώ" (audio)
Τσιτσιπάς: "Να παίξω καλά και να το ευχαριστηθώ" (audio)
tennisnews team Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 - 20:43

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει για 2η φορά αυτό το μήνα με τον Gael Monfils, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να τον βάλει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στη συνέντευξη Τύπου που διαδέχθηκε τη νίκη του επί του Hubert Hurkacz για τον 2ο γύρο του Dubai Tennis Championships, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξήγησε πως το επιθετικό του παιχνίδι ήταν αυτό που έδωσε τη λύση στις δύσκολες στιγμές.

"Δεν ήταν ο δυσκολότερος αγώνας της ζωής μου, αλλά ήταν πολύ δύσκολο στο θέμα της συγκέντρωσης, γιατί σέρβιρε πολύ καλά στο 1ο και στο 2ο σετ, στο 3ο σετ το έχασε αυτό. Ήξερα πως αν έμενα κοντά στο σκορ, με την επιθετικότητά μου και την ψυχολογία μου, μπορούσα να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα.

"Αν γίνω πιο αμυντικός δεν θα είμαι στο στοιχείο μου. Θα τα πάω πολύ χάλια. Το να είμαι επιθετικός είναι η λύση μου σ' αυτά τα προβλήματα που μου δημιουργούσε. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο επιθετικός μπορώ. Αλλά πρέπει να παίζω και έξυπνα γιατί αν είμαι υπερβολικά επιθετικός δεν θα έχει νόημα, θα αφήνω απροστάτευτη μια μεγάλη περιοχή."

Αύριο, στις 15:00 το μεσημέρι (COSMOTE SPORT 6), o Στέφανος θα αντιμετωπίσει τον Gael Monfils για την ημιτελική φάση του τουρνουά. Αν κερδίσει θα μπει στον σημαντικότερο τελικό του για φέτος, ενώ θα εξασφαλίσει και την άνοδό του στο Νο. 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Είναι πολύ γρήγορος και παίζει απρόβλεπτα. Μπορεί να είναι επιθετικός και αμυντικός, δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Είναι καλός server επίσης. Από εμένα περιμένω να παίξω καλά και να το ευχαριστηθώ."

Ο Monfils βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και προέρχεται από 8 διαδοχικές νίκες. Λιγότερο από 2 εβδομάδες πριν είχε κατακτήσει το ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ και 3 εβδομάδες πριν είχε κερδίσει με 2-0 σετ τον Στέφανο στη Σόφια.

"Θα είναι δύσκολος αγώνας. Ο Στέφανος είναι ένας εκπληκτικός παίκτης, είναι πολύ κοντά στο να μπει στο Top 10 οπότε σίγουρα θα είναι δύσκολο", είπε ο Monfils, αναφερόμενος στον αυριανό ημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots