ATP
Τσιτσιπάς: "Μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα" (vid)
Τσιτσιπάς: "Μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα" (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 - 20:14

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα γίνει ο πρώτος εκπρόσωπος της χώρας μας σε άνδρες ή γυναίκες, που θα βρεθεί στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης!

"Όλο το παιχνίδι άλλαξε από το πουθενά. Έχω βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι. Κερδίζω μεγάλους παίκτες, παίκτες που έχουν περάσει από το Top 10 και αυτό σημαίνει πολλά για μένα. Ήθελα να είμαι και γω εκεί κάποια στιγμή και σήμερα το πέτυχα. Δεν ξέρω, πιθανότατα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα", είπε ο Τσιτσιπάς, σύμφωνα με το ATPTour.com.

Ο 20χρονος πρωταθλητής μας, Νο. 10 στην παγκόσμια κατάταξη από τη Δευτέρα, επέστρεψε από το 4-6, 1-3 και κέρδισε τον Gael Monfils σε μια τεράστια μάχη, διάρκειας τριών ωρών. Ήταν η 8η διαδοχική νίκη του στο tour, στον 8ο αγώνα του στο τελευταίο δεκαήμερο!

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα πολλά από αυτόν τον αγώνα. Απλά έπαιζα. Η συγκέντρωσή μου ήταν στο να μη ρισκάρω πολύ. Αν κάνεις καλά χτυπήματα, συνήθως θα τα κυνηγήσω και θα δώσω το 100% μου. Σήμερα όμως ένιωθα πως το σώμα μου θα έσπαγε αν το έκανα άλλη μια φορά! Υποθέτω το κατάλαβε αυτό, αλλά έχασε και μερικές μπάλες. Είχε ευκαιρίες για να προηγηθεί με 5-3 (στο 3ο σετ)."

Στον αυριανό τελικό, που θα γίνει στις 17:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει το είδωλό του, Roger Federer, στη διεκδίκηση του σημαντικότερου τίτλου της καριέρας του. Και για τον Ελβετό θα είναι μια μεγάλη μέρα, καθώς θα διεκδικήσει τον 100ό τίτλο της καριέρας του.

H on-court συνέντευξη του Τσιτσιπά:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots