ATP
Σταθερά 8ος ο Τσιτσιπάς, ρεκόρ για Fognini

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 - 13:35

O Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε για μια ακόμα εβδομάδα στο No. 8 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ το προσωπικό του ρεκόρ βελτίωσε ο Fabio Fognini, μετά και την κατάκτηση του πρώτου μεγάλου τίτλου στην καριέρα του.

Ο 31χρονος Ιταλός αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Monte-Carlo Masters και άφησε πίσω του 6 θέσεις, για να σκαρφαλώσει στο Νο. 12, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high του για μια θέση.

Νέο career high έκανε και ο Dusan Lajovic, ο οποίος κέρδισε 24 θέσεις και από το Νο. 48 ανέβηκε στο Νο. 24. Είναι η πρώτη είσοδος του 28χρονου Σέρβου στο Top 25, αλλά και στο Top 40 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από την καταπληκτική του εβδομάδα στο Monte-Carlo.

Σε άλλες σημαντικές ανόδους γι' αυτή την εβδομάδα, ο Cameron Norrie κέρδισε 11 θέσεις και πραγματοποίησε την πρώτη του είσοδο στο Top 50, φτάνοντας συγκεκριμένα στο Νο. 45 του κόσμου. Ο Lorenzo Sonego, ο οποίος ξεκίνησε την πορεία του από τα προκριματικά και έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Monte-Carlo, κέρδισε 30 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο. 66 του κόσμου.

Στην κορυφαία δεκάδα δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές, με τον Novak Djokovic να αυξάνει τη διαφορά του από τον Rafael Nadal στους 3.075 βαθμούς, μετά και την αποτυχία του Ισπανού να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Monte-Carlo.

Στην 3η θέση είναι ο Alexander Zverev, σε μεγάλη απόσταση από τους δυο πρώτους, και όχι πολύ μακριά του ο Roger Federer, που παρέμεινε στο Νο. 4 του κόσμου. Στο Νο. 5 είναι ο Dominic Thiem και στο Νο. 6 ο Kevin Anderson, ο οποίος κέρδισε μια θέση, την οποία έχασε ο Kei Nishikori (No. 7).

Στο Νο. 8 του κόσμου παρέμεινε για 4η διαδοχική εβδομάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ το Top 10 συμπληρώνουν οι Juan Martin Del Potro (No. 9) και John Isner (No. 10).

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots