ATP
Στον τελικό του Εστορίλ ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Στον τελικό του Εστορίλ ο Τσιτσιπάς (vids)
Στον τελικό του Εστορίλ ο Τσιτσιπάς (vids)
tennisnews team Σάββατο, 04 Μαϊος 2019 - 20:15

Μια νίκη μακριά από τον πρώτο του χωμάτινο τίτλο είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος απέκλεισε και τον David Goffin μετά από έναν πολύ κλειστό ημιτελικό στο Εστορίλ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε με σετ πίσω, αλλά δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να κερδίσει τον David Goffin με 3-6, 6-4, 6-4, για να προκριθεί στον τελικό του Estoril Open.

Θα είναι ο 2ος τελικός σε χωμάτινο τουρνουά για τον "Στεφ", μετά από την Βαρκελώνη πέρσι τέτοια εποχή, αλλά θα διεκδικήσει τον πρώτο του χωμάτινο τίτλο, αφού είχε χάσει στο Barcelona Open το 2018 από τον Rafael Nadal.

Συνολικά θα βρεθεί για 6η φορά στην καριέρα του σε τελικό στο ATP Tour και θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο του (2-3), μετά από το Stockholm Open της Στοκχόλμης το 2018 και το Open 13 της Μασσαλίας το 2019.

Ο τελευταίος του αντίπαλος στο τουρνουά του Εστορίλ για φέτος, θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο ο πολύ έμπειρος Pablo Cuevas θα αντιμετωπίσει τον 19χρονο Alejandro Davidovich Fokina.

Ο πρώτος ημιτελικός ήταν πολύ κλειστός και μεγάλο ντέρμπι μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ο Goffin, ο οποίος είχε κερδίσει τον μοναδικό προηγούμενο αγώνα που είχαν δώσει ο δυο τους στο χώμα, έκανε break στο 5ο (3-2) και στο 9ο game (6-3) του 1ου σετ, για να το κατακτήσει με 6-3.

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν συνολικά 7 break (!), με τον Στέφανο να κάνει ένα παραπάνω. Ο 20χρονος Έλληνας προηγήθηκε με 4-1 και με 5-2, double break και τις δυο φορές, αδυνατούσε όμως να κρατήσει το δικό του σερβίς και ο Goffin έμεινε μέσα στο σετ, μειώνοντας μέχρι και σε 5-4. Λίγο έλειψε να ισοφαρίσει ο Βέλγος και να γίνει πολύ πιο επικίνδυνος, αλλά ο "Στεφ" επέστρεψε από το 15-40 και με 4 συνεχόμενους πόντους κράτησε το σεβρίς του για το 6-4 στο πολύ κρίσιμο αυτό game. 

Η μάχη κορυφώθηκε στο 3ο σετ, στο οποίο ο Στέφανος επέστρεψε από το 0-40 για να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 2-2. Αργότερα είχε εκείνος break point, αλλά ο Goffin το έσβησε και πέρασε μπροστά με 4-3.

Τελικά το μοναδικό break στο σετ έγινε από τον Στέφανο στο 9ο game, στο οποίο ο Goffin ισοφάρισε από το 15-40 σε 40-40, αλλά μια 3η ευκαιρία έδωσε το break στον Έλληνα παίκτη, που προηγήθηκε με 5-4. Στη συνέχεια κατάφερε να σερβίρει για τη νίκη, σε ακόμα ένα γεμάτο game, ολοκληρώνοντας την ανατροπή σε 2 ώρες και 18 λεπτά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots