ATP
Στην 8άδα της Μαδρίτης ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Στην 8άδα της Μαδρίτης ο Τσιτσιπάς (vids)
Στην 8άδα της Μαδρίτης ο Τσιτσιπάς (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 09 Μαϊος 2019 - 20:26

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 2-0 σετ και του Fernando Verdasco, για να πετύχει την 6η διαδοχική νίκη του στο tour και να προκριθεί στον 2ο προημιτελικό του σε Masters διοργάνωση.

Μετά την επιτυχία του Τορόντο και την παρουσία του στον τελικό του Rogers Cup τον Αύγουστο του 2018, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε προημιτελικό Masters 1000 διοργάνωσης - πρώτη στο χώμα.

Κάνοντας σε γενικές γραμμές έναν πολύ καλό αγώνα, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε του Fernando Verdasco με 6-3, 6-4 και εξασφάλισε μια θέση στους αυριανούς προημιτελικούς του Mutua Madrid Open, όπου θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν εκ των Alexander Zverev και Hubert Hurkacz.

Ο Verdasco δημιούργησε το πρώτο break της αναμέτρησης, στο 3ο game, ο Στέφανος όμως το έσβησε και κράτησε το σερβίς του για το 2-1. Έκανε εκείνος break στη συνέχεια και βρέθηκε σύντομα μπροστά με 3-1. Στο 9ο game απειλήθηκε ξανά ο πρωταθλητής μας, ο οποίος έχασε 3 διαδοχικά set point από το 5-3, 40-0, απειλήθηκε με break point, έδειξε όμως χαρακτήρα και κράτησε τελικά το σερβίς του, διαμορφώνοντας το 6-3 στο 5ο του set point.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος πήρε τον απόλυτο έλεγχο στα χέρια του, καθώς απέκτησε διαφορά με double break στο 4-1. Ο Verdasco, ο οποίος πήρε στο μεσοδιάστημα και ένα ιατρικό τάιμ άουτ εκτός γηπέδου, δεν παράτησε το παιχνίδι και κατάφερε να μειώσει σε 4-3 και σε 5-4, αλλά με love service game κι ένα πολύ όμορφο winner "σφράγισε" την πρόκριση ο "Στεφ", έπειτα από 1 ώρα και 27 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 6η διαδοχική νίκη του Στέφανου, που την προηγούμενη εβδομάδα αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Εστορίλ. Επίσης έφτασε τις 25 νίκες στη φετινή χρονιά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Daniil Medvedev, με τις περισσότερες νίκες στο 2019!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots