ATP
Εκτός τελικού Τσιτσιπάς και Koolhof (vid)

 
Εκτός τελικού Τσιτσιπάς και Koolhof (vid)
Εκτός τελικού Τσιτσιπάς και Koolhof (vid)
tennisnews team Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 - 2:04

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Wesley Koolhof έδωσαν ακόμα έναν πολύ καλό αγώνα στη Μαδρίτη, έχασαν όμως στις λεπτομέρειες την πρόκριση για τον τελικό του Mutua Madrid Open.

Μετά από έναν πολύ κλειστό ημιτελικό, ο Τσιτσιπάς και ο Koolhof ηττήθηκαν από τους Jean-Julien Rojer και Horia Tecau με 6-4, 5-7, 10-5, ολοκληρώνοντας έτσι την πολύ πετυχημένη πορεία τους στο Masters της Μαδρίτης.

Ήταν μόνο το 3ο τουρνουά που συνεργάστηκαν Τσιτσιπάς και Koolhof, πετυχαίνοντας μέχρι τώρα μια πορεία σε τελικό, στο Miami Masters, καθώς και τον ημιτελικό στη Μαδρίτη.

Σε αντίθεση με τα τρια προηγούμενα παιχνίδια τους στο τουρνουά, τα οποία τα κέρδισαν χωρίς να χάσουν σετ, σήμερα οι δυο αθλητές βρέθηκαν πίσω με σετ, καθώς οι Rojer και Tecau έκαναν break στο 10ο game, στο σερβίς του Koolhof, για το 6-4.

Στο 2ο σετ ωστόσο κανένα από τα σερβίς των Τσιτσιπά και Koolhof δεν απειλήθηκε και το ελληνοολλανδικό δίδυμο έκανε break στο 12ο game, για το 7-5.

Στο super tie-break οι Rojer και Tecau πήραν από νωρίς προβάδισμα με mini-break για το 4-1 και έκτοτε δεν ισοφαρίστηκαν ξανά ως το τέλος. Έκαναν μάλιστα δυο ακόμα mini-break στο τέλος του ματς και κερδίζοντας συνολικά τους 4 τελευταίους πόντους, έκλεισαν το super tie-break με 10-5.

Στον τελικό του Mutua Madrid Open, o Ολλανδός Rojer και ο Ρουμάνος Tecau, δυο παίκτες με τεράστια εμπειρία στο διπλό, θα αντιμετωπίσουν τους νικητές από τον δεύτερο ημιτελικό που θα γίνει αύριο, ανάμεσα στους Diego Schwartzman και Dominic Thiem και στους Guido Pella και Joao Sousa. 

Να σημειωθεί πως ο σημερινός ημιτελικός ολοκληρώθηκε στη 01:00 το βράδυ τοπική ώρα, αλλά ο Στέφανος θα έχει αρκετές ώρες μπροστά του μέχρι τον πολύ μεγάλο αγώνα του με τον Rafael Nadal για τα ημιτελικά του μονού, που θα αρχίσει αύριο, στις 22:00 το βράδυ (COSMOTE SPORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots