ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν ξέρω τι να περιμένω από τον Novak"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν ξέρω τι να περιμένω από τον Novak"
Τσιτσιπάς: "Δεν ξέρω τι να περιμένω από τον Novak"
tennisnews team Κυριακή, 12 Μαϊος 2019 - 13:58

Στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον σπουδαίο άθλο του κόντρα στον Rafael Nadal, την ανακούφιση που ένιωσε μετά το match point, αλλά και το πως σκοπεύει να προσεγγίσει τον σημερινό τελικό με τον Novak Djokovic.

"Ποτέ δεν τον αντιμετώπισα στο χώμα, οπότε δεν ξέρω τι να περιμένω. Θα προσπαθήσω να αναλύσω κάποια πράγματα που κάνει σ' αυτή την επιφάνεια. Έχω δει αρκετούς αγώνες του, αλλά θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ στο παιχνίδι του στο χώμα, γιατί πιστεύω πως είναι το ίδιο δύσκολο με όταν τον αντιμετωπίζεις σε σκληρή επιφάνεια. Θα συγκεντρωθώ για να είμαι έτοιμος πνευματικά και ψυχολογικά για μάχη", δήλωσε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος είχε κερδίσει τον Djokovic στη μοναδική προηγούμενή τους αναμέτρηση, που ήταν σε μια σχετικά αργή σκληρή επιφάνεια, στο Τορόντο, για το Rogers Cup του 2018.

Στις πρώτες 3 αναμετρήσεις του με τον Nadal, ο Στέφανος δεν είχε καταφέρει να κερδίσει σετ. Αυτό άλλαξε χθες το βράδυ, με τον 20χρονο πρωταθλητή μας να κερδίζει όχι μόνο το πρώτο του σετ, αλλά και την αναμέτρηση ενάντια στον Rafa, στην πατρίδα του Ισπανού και στην επιφάνεια που έχει κυριαρχήσει όσο κανείς άλλος σε καμιά άλλη στην ιστορία του αθλήματος.

"Δεν μπορείτε να φανταστείτε την ανακούφιση που ένιωσα, ήταν εκπληκτικό. Δε μου αρέσει να το λέω αυτό, αλλά σ' ένα σημείο ένιωσα να έχασα την ελπίδα μου. Είχα 3 ήττες με τον Rafa, πέρσι στο Τορόντο ένιωσα πως ήμουν πιο κοντά του και μετά έγινε το ματς της Αυστραλίας. Είμαι πολύ χαρούμενος που το διαχειρίστηκα αυτό πνευματικά. Το ότι τον κέρδισα στο χώμα, το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό.

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έκανα ποτέ μου και για την σημαντικότερη νίκη μου. Ο Rafa είναι ένας παίκτης που πρέπει να τον αντιμετωπίσεις πνευματικά, είναι δοκιμασία ο κάθε πόντος. Πρέπει να κάνεις το καλύτερό σου χτύπημα και την καλύτερη δυνατή προσέγγιση κάθε φορά, γι' αυτό είναι τόσο δύσκολο να τον κερδίσεις."

Ο τελικός του Mutua Madrid Open θα γίνει σήμερα, στις 19:30 το απόγευμα ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά στο COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots