ATP
Επίσημο: Στο Νο. 7 του κόσμου ο Τσιτσιπάς

 
Επίσημο: Στο Νο. 7 του κόσμου ο Τσιτσιπάς
Επίσημο: Στο Νο. 7 του κόσμου ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 - 9:45

Ακόμα ένα ιστορικό επίτευγμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που από σήμερα φιγουράρει στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Η εκπληκτική του εβδομάδα στη Μαδρίτη και οι 600 βαθμοί που του χάρισε η παρουσία του στον τελικό, έφεραν τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο. 7 της παγκόσμιας κατάταξης, 2 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα, και σε νέο career high.

Ακόμα μια ημέρα ορόσημο για τον Στέφανο, αλλά και για το ελληνικό τένις, το οποίο χάρη σ' αυτόν βλέπει ακόμα ένα ρεκόρ να καταρρίπτεται. Το προηγούμενο δικό του ρεκόρ, αλλά και το ρεκόρ του Μάρκου Παγδατή, που ήταν το Νο. 8 του κόσμου. 

Με 115 βαθμούς να υπερασπιστεί στην υπόλοιπη χωμάτινη σεζόν -70 στη Ρώμη και 45 στο Roland Garros- ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών μπορεί να κοιτάζει και το Νο. 6 στο κοντινό μέλλον. Εκεί βρίσκεται σήμερα ο Kei Nishikori, με 70 περισσότερους βαθμούς και 360 βαθμούς να υπερασπιστεί στο χώμα (από 180 σε Ρώμη και Παρίσι). 

Ταυτόχρονα, ο Στέφανος κερδίζει σημαντικό έδαφος και στη μάχη για την πρόκριση στο ATP Finals του Λονδίνου. Παρέμεινε στο Νο. 4 της κατάταξης Race to London ο 20χρονος πρωταθλητής μας, έφτασε όμως τους 2.400 βαθμούς, πλησιάζοντας στους 105 βαθμούς τον 2ο Rafael Nadal και στους 55 βαθμούς τον 3ο Roger Federer.

Επιπλέον, άνοιξε τη διαφορά του από τον 5ο Dominic Thiem στους 305 βαθμούς, ενώ από τον 9ο Gael Monfils και τη διαχωριστική γραμμή της πρόκρισης στο Λονδίνο τον χωρίζουν 1.270 ολόκληροι βαθμοί!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots