ATP
Τσιτσιπάς: "Θέλω να γίνω σαν τον Nole ή τον Rafa"

 
Τσιτσιπάς: "Θέλω να γίνω σαν τον Nole ή τον Rafa"
Τσιτσιπάς: "Θέλω να γίνω σαν τον Nole ή τον Rafa"
tennisnews team Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 - 11:24

Η εκπληκτική εβδομάδα του στη Μαδρίτη, τα εύσημα στον Novak Djokovic για τον αψεγάδιαστο τελικό του, το φαβορί του για το Roland Garros, καθώς και ο μεγάλος στόχος που έχει για τα επόμενα χρόνια. Διαβάστε όλα όσα είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην τελευταία του συνέντευξη από τη Μαδρίτη.

"O Novak άξιζε τη νίκη, έπαιξε απίστευτα. Δεν μπορούσα να κάνω πολλά, μου άρεσε πολύ όπως έπαιξε όλη την εβδομάδα, μπορεί να μην έπαιξα με όλους τους παίκτες, αλλά είμαι σίγουρος πως ήταν ο καλύτερος. Σωματικά δεν ήμουν εκεί, τα πόδια μου δεν άκουγαν το σώμα μου. Έπαιξε αρκετά έξυπνα, με έτρεξε στο γήπεδο, ήξερε πως ερχόμουν από έναν δύσκολο αγώνα και το εκμεταλλεύτηκε. Δεν είχα λύσεις. Προσπάθησα να είμαι πιο κοντά στη γραμμή, αλλά σήμερα δεν ένιωθα άνετα μ' αυτό. Ήταν πολύ συνεπής από τη baseline", είπε ο Τσιτσιπάς, αναφερόμενος στην αναμέτρησή του με τον Djokovic για τον τελικό του Mutua Madrid Open.

Ήταν μια εκπληκτική εβδομάδα για τον 20χρονο Έλληνα τενίστα, που πέτυχε τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του ενάντια στον Rafael Nadal το Σάββατο, ενώ προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα του σε έναν τελικό Masters 1000 διοργάνωσης.

"Σε δυο μέρες θα είμαι πολύ χαρούμενος με την παρουσία μου σ' αυτό το τουρνουά. Την ίδια ώρα, νιώθω κενός. Όχι απογοητευμένος, αλλά κενός. Είμαι τόσο κουρασμένος αυτή την ώρα, που το μυαλό μου δε λειτουργεί, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα."

Όσο για τη δυσκολία του να είσαι απέναντι στον Djokovic, ο Στέφανος σχολίασε: "Έχει το καλύτερο backhand στο tour, το καλύτερο backhand που έχω δει από κάποιον σε προπόνηση, το ελέγχει τέλεια. Μπορεί να το χρησιμοποιήσει cross-court και μπορεί να το χτυπήσει στην ευθεία. Είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίζεις αυτό. Είναι φυσιολογικό ένας παίκτης να κάνει καλά όλα τα χτυπήματα, αλλά όχι με τόση συνέπεια. Επίσης ήταν μια μέρα στην οποία σέρβιρε πολύ καλά κι αυτό συνήθως δεν είναι το μεγαλύτερο όπλο του."

Το Roland Garros πλησιάζει και ο Djokovic απέδειξε στη Μαδρίτη πως έχει πολύ καλές πιθανότητες για να κατακτήσει τον 4ο διαδοχικό Grand Slam τίτλο του. Ο Στέφανος πάντως δεν βγάζει από τη συζήτηση του φαβορί και τον Nadal, εξηγώντας πως είναι ένα διαφορετικό τουρνουά, με διαφορετικές συνθήκες.

"Νομίζω πως είναι αλήθεια ότι ο Novak είναι σε καταπληκτική φόρμα, ωστόσο έχουμε δει τι μπορεί να κάνει ο Rafa. Εδώ οι συνθήκες είναι πολυ διαφορετικές με το Παρίσι, υπάρχει υψόμετρο, το είπε και ο Federer. Το τένις στο επίπεδο της θάλασσας είναι πολύ διαφορετικό, δεν μπορείς να συγκρίνεις το ένα τουρνουά με το άλλο. Θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ και σ' αυτό, για την ώρα είμαι πολύ χαρούμενος με το τένις που έπαιξα στη Μαδρίτη."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς έκανε ένα σχόλιο για το πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσει 2 από τους "Big 3" στο ίδιο τουρνουά, καταλήγοντας πως ένας μεγάλος στόχος του είναι να μπορεί να δίνει το 100% του σε κάθε τουρνουά που αγωνίζεται μέχρι το τέλος, κάτι που έκαναν οι Djokovic και Nadal όλα αυτά τα χρόνια.

"Είναι πολύ δύσκολο και μια μεγάλη πρόκληση σωματικά, να κερδίσεις όλους αυτούς τους παίκτες απαιτεί να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Σε κάνουν να υποφέρεις στο court και είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς αυτό. Οι τρεις τους αποτελούν τη μεγαλύτερη πρόκληση σε κάθε τουρνουά. Είναι στους στόχους μου να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση με την πάροδο του χρόνου, θέλω να είμαι πιο επαγγελματίας και να βελτιωθώ σε όλα. Θέλω να είμαι σαν τον Novak ή τον Rafa, να μπορώ να δίνω το 100% μου σε δυο συνεχόμενα τουρνουά. Τα επίπεδα συνέπειας που έχουν, τους βοήθησε να κάνουν τρελές καριέρες. Ελπίζω να βρεθώ κοντά σ' αυτό, είναι ένα από τα όνειρά μου."

Η Μαδρίτη έφυγε, η Ρώμη έρχεται για τον Στέφανο, που αυτή την εβδομάδα θα αγωνιστεί ξανά σε δυο ταμπλό, στο Internazionali BNL d' Italia. Θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο μονό από τον 2ο γύρο, ενάντια στον 17χρονο Jannik Sinner, ενώ στο διπλό θα συνεργαστεί ξανά με τον Ολλανδό Wesley Koolhof, με τον οποίο στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσουν τους Denis Shapovalov και Fernando Verdasco.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots