ATP
Τσιτσιπάς εναντίον Federer στη Ρώμη! (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 - 0:05

H μέρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Fabio Fognini και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, όπου θα συναντήσει για ακόμα μια φορά το ίνδαλμά του. 

Μια μεγάλη μέρα, τόσο σε διάρκεια όσο και σε επιτυχία, μόλις έλαβε τέλος για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, επιβλήθηκε του Fabio Fognini με 6-4, 6-3 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia.

Εκεί θα αντιμετωπίσει για μια ακόμα φορά φέτος το ίνδαλμά του, Roger Federer, με τον οποίο έχει παίξει άλλες 2 φορές σε επίσημες διοργανώσεις (1-1 νίκες), αλλά και μια φορά στο Hopman Cup (με νικητή τον Federer), όλες το 2019.

Παρά το γεγονός πως έπαιζε απέναντι στον καλύτερο Ιταλό τενίστα και αρκετά φορμαρισμένο αυτή την περίοδο, η ελληνική κερκίδα ήταν αισθητή στο Pietrangeli και μέσα σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα ο Στέφανος πανηγύρισε ακόμα μια σπουδαία πρόκριση.

Ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 14 winners και μόνο 12 αβίαστα λάθη, δεν κινδύνεψε ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Στο 1ο σετ απώλεσε το προβάδισμα που είχε πάρει με 4-1 και ισοφαρίστηκε σε 4-4, έκανε όμως αμέσως νέο break και κατέκτησε το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος έκανε ξανά γρήγορο break (2-0), το οποίο είχε απάντηση από τον Ιταλό (2-2). Με νέο break όμως έφτασε στο 4-2 και αυτή τη φορά δεν κοίταξε πίσω του, για να κρατήσει εύκολα το σερβίς του στο 9ο game και να ολοκληρώσει το νέο του θρίαμβο σε 1 ώρα και 12 λεπτά παιχνιδιού. 

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Τσιτσιπά απέναντι στον Fognini σε ισάριθμες συναντήσεις, ενώ συνολικά έφτασε τις 29 νίκες στο 2019, έχοντας τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στο ATP Tour! 

Μετά από την κατάκτηση του Estoril Open και την παρουσία του στον τελικό του Masters της Μαδρίτης, ο Στέφανος κάνει ακόμα μια μεγάλη πορεία και αυτή τη στιγμή είναι κοντά στην άνοδό του στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ έχει ελπίδες και για το Top 5!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots