ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν θα έχω τίποτα να χάσω"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 - 1:36

Μετά από την πρόκρισή του στα προημιτελικά της Ρώμης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον επερχόμενο αγώνα του με τον Roger Federer και δε δέχτηκε τον τίτλο του φαβορί, περιμένοντας μια πολύ δύσκολη πρόκληση.

"Προφανώς ο Roger δεν έπαιζε στο χώμα για αρκετό καιρό. Αυτά είναι τα δυο πρώτα τουρνουά που έπαιξε μετά από καιρό. Είναι πολύ πιο έμπειρος από μένα και έχει παίξει περισσότερους αγώνες γενικά στη Ρώμη απ' ότι εγώ. Δεν έχω τίποτα να χάσω. Θέλω να παίξω έναν καλό αγώνα και να δω τι μπορώ να κάνω απέναντί του στο χώμα. Ποτέ δεν προπονήθηκα ή έπαιξα μαζί του στο χώμα", δήλωσε ο Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του με 6-4, 6-3 επί του Fabio Fognini για τον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia.

Αυτή ήταν η 10η νίκη στους τελευταίους 11 αγώνες του Τσιτσιπά, που πριν 2 εβδομάδες αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Εστορίλ και λιγότερο από μια εβδομάδα πριν ήταν φιναλίστ στο Masters της Μαδρίτης. Γι' αυτό το λόγο, ένας δημοσιογράφος του είπε πως ενδεχομένως να θεωρείται και εκείνος το φαβορί, ο Έλληνας πρωταθλητής όμως δε δέχτηκε τον χαρακτηρισμό.

"Είναι ένας θρύλος του αθλήματος. Είναι πολύ σεβαστός. Είμαι σίγουρος πως ο αγώνας αυτός θα είναι πολύ δυσκολότερος από τον σημερινό. Του αρέσει το σερβίς-βολέ και έχει μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι του. Αλήθεια δεν ξέρω τι να περιμένω από εκείνον. Σίγουρα θα προσπαθεί να χτυπάει νωρίς τη μπάλα. Πιστεύω πως το μαχητικό μου πνεύμα και η καλή μου ψυχολογία, θα με βάλει στο παιχνίδι αύριο, σίγουρα πιστεύω πως μπορώ να κάνω κάτι."

Για πρώτη φορά στην καριέρα του σήμερα, ο Στέφανος αναγκάστηκε να δώσει δυο ολόκληρους αγώνες μέσα στην ίδια μέρα, για διοργάνωση της ΑΤΡ. Το μεσημέρι επιβλήθηκε του Jannik Sinner με 6-3, 6-2, ενώ το βράδυ κέρδισε στα δυο σετ και τον Fabio Fognini, με 6-4, 6-3, αποκλείοντας και τον τελευταίο Ιταλό που υπήρχε στο ταμπλό της Ρώμης.

"Ποτέ ξανά δεν είχα παίξει δυο αγώνες μονού σε μια μέρα στο ATP Tour. Αυτό δείχνει και πόσο νέος είμαι ακόμα στο tour. Είμαι χαρούμενος που πέρασα αυτή τη δοκιμασία. Ο Fabio, πρωταθλητής στο Monte-Carlo, γνωρίζει πολύ καλά πως να παίζει σ' αυτή την επιφάνεια. Δεν είναι όποιος κι όποιος. Ήξερα πως θα είναι μια δύσκολη μάχη απέναντί του. Είναι σταθερός από τη baseline και κάποιες φορές του αρέσει να ανεβαίνει στο φιλέ. Ήταν επικίνδυνο παιχνίδι. Έμεινα συγκεντρωμένος, ήθελα πολύ να τα πάω καλά. Αυτό νομίζω βοήθησε. Είμαι χαρούμενος με την εμφάνισή μου, έμεινα επιθετικός και έπαιξα καλά σήμερα."

Ο Στέφανος θα επιστρέψει στο Foro Italico το απόγευμα της Παρασκευής (17:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), για να αντιμετωπίσει στο Centrale τον Roger Federer, για 4η φορά φέτος. Είχε ηττηθεί από τον Ελβετό στον ανεπίσημο αγώνα του Hopman Cup στο Περθ την 1η εβδομάδα της χρονιάς, δυο εβδομάδες αργότερα τον κέρδισε στο Australian Open, ενώ ηττήθηκε ξανά από τον Ελβετό μαέστρο στον τελικό του Ντουμπάι στις αρχές Μαρτίου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots