ATP
Αποσύρθηκε ο Federer! - Στους "4" ο Τσιτσιπάς

 
Roger Federer
Roger Federer Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 - 14:41

O Roger Federer απέσυρε τη συμμετοχή του από τα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, όπου θα αντιμετώπιζε τον Στέφανο Τσιτσιπά. 

Ένα πρόβλημα στο δεξί του πόδι, δεν θα επιτρέψει στον Federer να αγωνιστεί σήμερα στο Foro Italico, για τα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia. Ο 37χρονος Ελβετός, ο οποίος κέρδισε δυο αγώνες χθες σε διάστημα λίγων ωρών, δεν θέλει να ρισκάρει ενόψει της συμμετοχής του στο Roland Garros σε μερικές ημέρες, όπου ίσως να αγωνιστεί και για τελευταία φορά στην καριέρα του.

Αυτό ίσως έκανε ευκολότερη την απόφασή του να αποσύρει τη συμμετοχή του πριν λίγα λεπτά, συνδυαστικά και με το γεγονός πως η επιστροφή του στο χώμα μετά από 3 χρόνια πήγε αρκετά καλά, αφού προκρίθηκε στα προημιτελικά της Μαδρίτης και της Ρώμης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος είχε πολύ γεμάτο πρόγραμμα τις τελευταίες εβδομάδες, θα έχει μια πολύτιμη μέρα ξεκούρασης σήμερα, παίρνοντας άκοπα το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Internazionali BNL d' Italia.

Είναι το 3ο Masters της καριέρας του που φτάνει μέχρι τα ημιτελικά και μάλιστα έχει ρεκόρ 2-0 νίκες σε ημιτελικούς, αφού και στα δυο άλλα, στο Rogers Cup το 2018 και στο Mutua Madrid Open πριν μια εβδομάδα, προκρίθηκε και στον τελικό.

Αύριο θα επιστρέψει στο Foro Italico ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, για να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό, απέναντι σε έναν εκ των Rafael Nadal και Fernando Verdasco.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots