ATP
Τσιτσιπάς: "Η Μαρία μου δίνει έμπνευση"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Σάββατο, 18 Μαϊος 2019 - 19:57

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις διαφορές του σημερινού του αγώνα με τον Rafael Nadal με τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας, για το Roland Garros, για τη Μαρία Σάκκαρη, αλλά και για τηον αποψινό τελικό της Eurovision!

Μετά την ήττα του από τον Nadal στα ημιτελικά της Ρώμης, ο Τσιτσιπάς σχολίασε τον αγώνα του σε σχέση με τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας, όταν κέρδισε τον Ισπανό για τα ημιτελικά της Μαδρίτης.

"Νομίζω πως το παιχνίδι του ήταν το ίδιο. Το γήπεδο ήταν διαφορετικό. Πολύ πιο αργό. Υποθέτω αυτό τον βοηθάει. Νιώθει πιο σίγουρος με τον εαυτό του, έχει περισσότερο χρόνο να εκτελέσει το πλάνο του. Στη Μαδρίτη το γήπεδο και οι μπάλες ήταν γρηγορότερα. Σήμερα οι ίδιες μπάλες μου φαινόντουσαν πιο αργές και είχε το χρόνο να μου κάνει passing shot όταν ανέβαινα στο φιλέ. Εγώ δεν ένιωθα ότι είχα τον έλεγχο στα χτυπήματά μου."

Ήταν η 4η ήττα του σε 5 αναμετρήσεις με τον Nadal, ωστόσο και σήμερα και την προηγούμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη, σίγουρα ο Τσιτσιπάς έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, ικανό να κάνει μεγάλη ζημιά στον Ισπανό, παρόλο που το χώμα συνήθως ευνοεί το παιχνίδι του Rafa.

"Αν είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνος στις σκληρές επιφάνειες. Τα χτυπήματά του είναι πολύ γρήγορα. Είναι επίσης επικίνδυνος στο χώμα. Αλλά στο χώμα νιώθω πως έχω περισσότερο χρόνο να σκεφτώ. Είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις στο χώμα, αλλά δεν είναι ανίκητος, όπως είχε πει και κάποιος παλιότερα", είπε ο Στέφανος, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Novak Djokovic από το μακρινό 2010. Ο Σέρβος είχε πει πως ο Nadal μπορεί να νικηθεί στο χώμα και το απέδειξε έμπρακτα, καθώς έγινε ο μοναδικός παίκτης που τον έχει κερδίσει περισσότερες από 3 φορές και συγκεκριμένα το έκανε 7!

Τις 3 τελευταίες εβδομάδες, σε Εστορίλ, Μαδρίτη και Ρώμη, ο Στέφανος είχε 11 νίκες και μόλις 2 ήττες, από τους δυο κορυφαίους του κόσμου, Nole και Rafa. Η ψυχολογία του επομένως είναι πολύ καλή, κάτι παραπάνω από μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Roland Garros.

"Είμαι ευχαριστημένος. Είχα πολλούς αγώνες στο χώμα. Είναι σημαντικό να πας μ' αυτόν τον τρόπο σ' ένα τουρνουά σαν το Roladn Garros. Έμαθα πολλά αυτές τις 3 εβδομάδες. Είναι καλό να πηγαίνεις σε ένα Grand Slam, γνωρίζοντας τι έχεις κάνει καλά και τι δεν έχεις κάνει καλά. Θα προσπαθήσω να συγκεντρωθώ σε όλα αυτά, για να αποφύγω να κάνω τα ίδια λάθη."

Στην αμέσως επόμενη αναμέτρηση του Centrale μετά τον Τσιτσιπά, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετώπιζε την Karolina Pliskova, για τα ημιτελικά του γυναικείου τουρνουά της Ρώμης.

"Παίζει εκπληκτικά", σχολίασε ο Στέφανος για τη Μαρία. "Νιώθει πολύ καλά στο court και είμαι χαρούμενος που το βλέπω αυτό. Είναι μια από τις τενίστριες με την καλύτερη φυσική κατάσταση για μένα και όταν νιώθει άνετα με το σερβίς της -το οποίο προφανώς δεν είναι πολύ μεγάλο- τα χτυπήματά της είναι πολύ καλά. Το είδατε και στο Hopman Cup, εκείνη η επιστροφή cross-court στο backhand της με τον Roger (Federer) ήταν τρελή. Αν είναι σε καλή μέρα με το σερβίς της, τα υπόλοιπα έρχονται αυτόματα. Το backhand της είναι απίστευτο. Με εμπνέει μ' αυτό που κάνει και ελπίζω να την εμπνέω κι εγώ. Νιώθω πως είμαστε ένα δυναμικό δίδυμο από την Ελλάδα, που δίνουμε έμπνευση στα νέα παιδιά και στους ανθρώπους γενικά, να θέλουν να παίξουν τένις."

Τέλος, ο Στέφανος μίλησε και για τη Eurovision, αφού πληροφορήθηκε από τον δημοσιογράφο που του έκανε τη σχετική ερώτηση, πως απόψε είναι ο τελικός και θα είναι σ' αυτόν η Ελλάδα, αλλά και η Κύπρος. 

"Το είδα πέρσι, αν μου πείτε σε ποιο κανάλι είναι θα προσπαθήσω να το δω και φέτος", είπε χαμογελαστός ο Στέφανος.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots