ATP
Στο Νο. 6 θα παραμείνει ο Τσιτσιπάς

 
Στο Νο. 6 θα παραμείνει ο Τσιτσιπάς
Στο Νο. 6 θα παραμείνει ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Σάββατο, 08 Ιουνίου 2019 - 17:10

Μετά και το τέλος των ημιτελικών του Roland Garros, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παραμείνει στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης και θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα για την πρώτη του είσοδο στο Top 5.

Παρά τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα πραγματοποιήσει την πρώτη του είσοδο στην κορυφαία 5άδα της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Dominic Thiem ήταν ο μοναδικός παίκτης που μπορούσε να αποτρέψει από τον Στέφανο την άνοδό του στο Νο. 5 τις τελευταίες ημέρες και το έκανε ο Αυστριακός, καθώς εκτός από την 2η διαδοχική του πρόκριση στον τελικό του Roland Garros, εξασφάλισε με την μεγάλη νίκη του επί του Novak Djokovic και την παραμονή του στο Νο. 4 του κόσμου.

Για την ακρίβεια, δεν θα αλλάξει τίποτα στο Top 8 την ερχόμενη Δευτέρα, έτσι όπως πήγε το Γαλλικό Όπεν. Ο Novak Djokovic είναι βεβαίως πάντα στο Νο. 1, με αρκετά μεγάλη διαφορά από τον Rafael Nadal, που χάσει-κερδίσει στον τελικό, έχει υπερασπιστεί ήδη το Νο. 2. Στο Νο. 3 θα παραμείνει ο Roger Federer, στο Νο. 4 ο Thiem και στο Νο. 5 ο Alexander Zverev.

Ο Στέφανος θα παραμείνει επίσης στο Νο. 6, που είναι και το career high του, ενώ πίσω του θα συνεχίσει να έχει τους Kei Nishikori και Kevin Anderson, σε 7η και 8η θέση αντίστοιχα.

Οι μόνες αλλαγές στο Top 10 θα είναι χαμηλότερα, με τον Karen Khachanov να κερδίζει 2 θέσεις και να μπαίνει για πρώτη φορά στο Top 10, καθώς από το Νο. 11 θα είναι στο Νο. 9. Ο Fabio Fognini επίσης θα πραγματοποιήσει την πρώτη του είσοδο στην κορυφαία 10άδα, κερδίζοντας και αυτός 2 θέσεις.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots