ATP
Τσιτσιπάς: "Βαρετή η κυριαρχία των Big 3"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 - 16:03

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να δει κάτι διαφορετικό φέτος στο Wimbledon και ελπίζει πως θα είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά.

Στη συνέντευξή του για τη Metro, ο Στέφανος εξέφρασε την πεποίθησή του πως για ακόμα μια χρονιά, τον πρώτο λόγο στο Wimbledon θα τον έχουν οι "Big 3", Roger Federer, Novak Djokovic και Rafael Nadal.

"Πιστεύω πως ο νικητής θα είναι ένας απ' αυτούς τους τρεις. Είναι πιθανό κάποιος από τους παίκτες που έχουν μεγάλο σερβίς να φτάσουν πολύ μακριά και ίσως να υπάρξουν και κάποιες εκπλήξεις από νωρίς", δήλωσε ο Στέφανος, ο οποίος πάντως θα ήθελε να δει κάτι διαφορετικό φέτος.

"Αν οι Big 3 είναι υγιείς και σε καλή κατάσταση στους πρώτους γύρους, περιμένω να τα καταφέρουν. Αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής. Θα ήθελα να δω κάτι διαφορετικό φέτος. Ελπίζω να μπορέσω να είμαι εγώ αυτός που θα το κάνει. Νομίζω πως θα ήταν καλό για το άθλημα να υπάρξει ποικιλία, κάτι διαφορετικό. Είναι βαρετό να βλέπεις τους ίδιους παίκτες να κερδίζουν συνεχώς."

Αν και προέρχεται από μια μεταγενέστερη γενιά και όχι την αμέσως επόμενη της εποχής των "Big 4", o Στέφανος ανέλαβε κι ένα μέρος της ευθύνης για αυτή την εικόνα.

"Είμαστε και εμείς υπεύθυνοι, η νέα γενιά. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, ώστε να φέρουμε κάτι νέο, να φέρουμε το καλύτερό μας παιχνίδι και να κερδίσουμε αυτούς τους παίκτες.

Πιστεύω πως είναι θέμα χαρακτήρα. Κάποιοι δεν αισθάνονται ότι έχουν τόσο την ευθύνη του παιχνιδιού τους για να βγουν εκεί έξω και να πουν ότι θα ξεπεράσουν όλες τις δυσκολίες και θα κερδίσουν αυτούς τους παίκτες. Εγώ νιώθω ότι μπορώ να τους κερδίσω. Το παιχνίδι μου θα είναι το καλύτερο όταν βγω εκεί έξω. Πιστεύω πως αν οι νέοι παίκτες σκεφτόμαστε θετικά, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Ελπίζω να συμβεί αυτό και στο Wimbledon."

Το Wimbledon θα αρχίσει σε 2 εβδομάδες, την 1η Ιουλίου. Ο Στέφανος βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο, καθώς αυτή την εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Queen's Championships, ενώ την επόμενη θα δώσει κάποιους αγώνες επίδειξης στο Boodles. Στον 1ο γύρο του Queen's, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Kyle Edmund.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots