ATP
Υποψήφιος στα βραβεία ESPYS o Τσιτσιπάς!

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 - 17:08

O Στέφανος Τσιτσιπάς είναι υποψήφιος στα πολύ γνωστά αθλητικά βραβεία ESPYS, σε μια πολύ μεγάλη τιμή για τον ίδιο, καθώς και για το ελληνικό τένις.

Ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής, βρίσκεται ανάμεσα σε τρεις από τους καλύτερους όλων των εποχών, κάτι που από μόνο του δείχνει πόσο σημαντική είναι η υποψηφιότητα στα πολύ σπουδαία βραβεία, που διοργανώνει το ESPN.

Συγκεκριμένα, είναι υποψήφιος στην κατηγορία του καλύτερου τενίστα της χρονιάς, μαζί με τους "Big 3", Novak Djokovic, Rafael Nadal και Roger Federer.

Φαβορί προφανώς θα είναι ο Djokovic, ο οποίος κέρδισε τα 3 από τα 4 τελευταία Grand Slam, αλλά η παρουσία του Στέφανου στις υποψηφιότητες είναι μεγάλη τιμή για τον ελληνικό αθλητισμό και κάτι πρωτόγνωστο στο άθλημα του τένις.

Υποψήφιος σε δυο κατηγορίες είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο -ο μοναδικός άλλος Έλληνας που είναι στα βραβεία- ο οποίος διεκδικεί το βραβείο του καλύτερου αθλητή της χρονιάς, μαζί με τους Patrick Mahomes (αμερικανικό ποδόσφαιρο), Mookie Betts (μπέιζμπολ) και Brooks Koepka (γκολφ), καθώς και το βραβείο του καλύτερου παίκτη στο ΝΒΑ, μαζί με τους James Harden, Kevin Durant και Paul George.

Στην κατηγορία της καλύτερης τενίστριας της χρονιάς, υποψήφιες είναι οι Naomi Osaka, Simona Halep, Serena Williams και Petra Kvitova, ενώ η Osaka διεκδικεί και το βραβείο της καλύτερης breakthrough αθλήτριας, για τις επιτυχίες της στο US Open και στο Australian Open.

H εκδήλωση με την ανακοίνωση των νικητών και τις απονομές των βραβείων, θα διεξαχθεί στις 10 Ιουλίου στο Λος Άντζελες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots