ATP
Αρνήθηκε να χάσει ο Τσιτσιπάς! (vid)

 
Αρνήθηκε να χάσει ο Τσιτσιπάς! (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019 - 20:38

Ο Jeremy Chardy έφτασε σε σημείο να σερβίρει για τη νίκη, αρνήθηκε να χάσει όμως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που παρόλο που δε βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα, "γύρισε" το ματς και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Queen's Club Championships.

Ο Τσιτσιπάς επικράτησε του Chardy με 4-6, 7-6 (0), 7-6 (4), παίρνοντας μια μεγάλη πρόκριση για την προημιτελική φάση του Queen's, δυο ώρες περίπου μετά την πρόκρισή του στη 16άδα.

Δεν έπαιξε το καλύτερό του τένις ο Τσιτσιπάς, αλλά έβγαλε πείσμα πρωταθλητή σε κάποιες δύσκολες στιγμές και δεν άφησε αυτό το παιχνίδι να φύγει από τα χέρια του, παρόλο που ήταν πολύ κοντά στον αποκλεισμό, τόσο στο 2ο, όσο και στο 3ο σετ.

Με ένα γρήγορο break προηγήθηκε με 3-2 στο 1ο σετ ο Γάλλος, ο οποίος δεν κοίταξε πίσω του και έσβησε και τα 3 break point που αντιμετώπισε, για να το κατακτήσει με 6-4. Το ένα απ' τα χαμένα break point του Στέφανου ήταν στο πολύ κρίσιμο 10ο game και αν ισοφάριζε ο Έλληνας παίκτης μπορούσε να αλλάξει τα πάντα στο σετ.

Στο 2ο σετ κανείς δεν έφτασε κοντά στο break έως και το 9ο game, όταν ο Γάλλος προηγήθηκε με 4-4, 15-40 και αξιοποίησε τη 2η ευκαιρία του, για να πάρει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα, με 6-4, 5-4. Κέρδισε και τον πρώτο πόντο του επόμενο game ο Chardy, που ήταν πια 3 πόντους μακριά από τη νίκη στο σερβίς του, στο 6-4, 5-4, 15-0.

Δεν είχε τα σερβίς που θα ήθελε ο Γάλλος στους επόμενους πόντους και ο Τσιτσιπάς, παίζοντας με μεγάλη ψυχραιμία και σωστές επιλογές, το εκμεταλλεύτηκε αυτό για να κάνει το πρώτο του break στο ματς, τη στιγμή που το χρειάστηκε περισσότερο από κάθε άλλη.

Ισοφάρισε σε 5-5 και στη συνέχεια έσβησε 4 break point του Chardy, για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 6-5. Στο tie-break οδήγησε το σετ ο Γάλλος, εκεί όπου ο Στέφανος κυριάρχησε και δεν έχασε ούτε έναν πόντο, για να το "καθαρίσει" με 7-0.

Το 3ο σετ ξεκίνησε με το μεγαλύτερο game της αναμέτρησης και τον Chardy να κρατά τελικά το σερβίς του, έπειτα από 6 χαμένες ευκαιρίες του Στέφανου για break και 11 ισοπαλίες!

Παρά τις χαμένες ευκαιρίες, ο Στέφανος είχε ανεβάσει το επίπεδο του και πήρε τους 12 από τους 14 επόμενους πόντους, για να κάνει το break που τον έβαλε σε θέση οδηγού, αποκτώντας προβάδισμα με 3-1.

Το ματς δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο Chardy, παρότι έπρεπε να επιστρέψει από το 2-4, 15-30 για να αποφύγει το double break, παρέμεινε "ζωντανός" και μείωσε σε 3-4, για να κάνει ένα πολύ καλό game αργότερα και να ισοφαρίσει σε 4-4!

Ο Στέφανος ανέκτησε το προβάδισμα με break, κερδίζοντας μάλιστα 5 συνεχόμενους πόντους από το 40-0 στο επόμενο game, αλλά ο Chardy απάντησε ξανά, για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Τη δεύτερη φορά που επέστρεψε από break πίσω ο Γάλλος έμεινε στο σετ και το έστειλε στο tie-break, ούτε σε αυτό όμως κατάφερε να υπερισχύσει του Στέφανου, που ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-4, ολοκληρώνοντας την ανατροπή σε 2 ώρες και 38 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης.

Αυτή ήταν η 2η νίκη για τον Τσιτσιπά σήμερα, που νωρίτερα κέρδισε τον Kyle Edmund με 6-3, 7-5, σε έναν αγώνα που είχε ξεκινήσει χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα. Με τις δυο νίκες αυτές, πρώτες στη σεζόν του γρασιδιού για φέτος, ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής μπήκε στα προημιτελικά, στην πρώτη του εμφάνιση στο Queen's Championships.

Ο επόμενος αντίπαλός του, θα προκύψει από την αναμέτρηση του Νικ Κύργιου με τον Felix Auger-Aliassime.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots