ATP
Διατηρείται στο Νο. 6 ο Τσιτσιπάς

 
Διατηρείται στο Νο. 6 ο Τσιτσιπάς
Διατηρείται στο Νο. 6 ο Τσιτσιπάς
tennisnews team Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 - 12:59

Για ακόμα μια εβδομάδα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτή την εβδομάδα. Στην κορυφαία δεκάδα δεν υπήρξε καμιά αλλαγή, με τον Novak Djokovic να είναι πάντα πρώτος, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Rafael Nadal.

Στην 3η θέση παραμένει ο Roger Federer, στην 4η ο Dominic Thiem και την πρώτη πεντάδα κλείνει ο Alexander Zverev. Στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε για μια ακόμα εβδομάδα, 6η συνεχόμενη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται για 17 σερί εβδομάδες στην κορυφαία 10άδα της ΑΤΡ.

Στο Νο. 7 είναι ο Kei Nishikori, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Kevin Anderson (No. 8), Karen Khachanov (No. 9) και Fabio Fognini (No. 10).

Mια θέση κέρδισε ο Juan Martin Del Potro, που ανέβηκε στο Νο. 11, αλλά ένα νέο χειρουργείο θα τον αφήσει εκτός δράσης για τους επόμενους μήνες. Από μια θέση κέρδισαν και οι Gael Monfils (No. 15), Nikoloz Basilashvili (No. 16) και Milos Raonic (No. 17).

Δυο θέσεις κέρδισε ο Matteo Berrettini, που βρίσκεται στο Νο. 20 του κόσμου, ενώ 10 θέσεις άφησε πίσω του ο David Goffin, ο οποίος σκαρφάλωσε στο Νο. 23 του κόσμου. Ο 34χρονος Gilles Simon, μετά και τη συμμετοχή του στον τελικό του Queen's, κέρδισε 13 θέσεις και ανέβηκε στο Νο. 25 του κόσμου.

Τέλος, την πιο εντυπωσιακή άνοδο στο Top 100 πέτυχε ο Feliciano Lopez, ο οποίος στα 37 του χρόνια κατέκτησε έναν από τους σημαντικότερους τίτλους του στο 500άρι του Queen's και "αναρριχήθηκε" στο Νο. 53 του κόσμου, 60 θέσεις ψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. 

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots