ATP
Στο Νο. 6 του κόσμου ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 - 7:39

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο. 6 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα.

Ο πρόωρος αποκλεισμός του από το Wimbledon δεν επηρέασε τη θέση του Στέφανου στην κατάταξη της ΑΤΡ, καθώς παρέμεινε στο Νο. 6 του κόσμου, για 9η διαδοχική εβδομάδα.

Πάντα στην κορυφή είναι ο Novak Djokovic, ο οποίος υπερασπίστηκε τους 2.000 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο Wimbledon και διατήρησε την τεράστια διαφορά του από τους υπόλοιπους.

Αυτή τη στιγμή ο Σέρβος έχει 12.415 και ο δεύτερος Rafael Nadal 7.945. Τον πλησίασε ο Roger Federer, που με την παρουσία του στον τελικό του Wimbledon έφτασε στους 7.460 βαθμούς.

Στο Νο. 4 βρίσκεται ο Dominic Thiem και στο Νο. 5 ο Alexander Zverev. Ακολουθεί ο Τσιτσιπάς και το Top 10 συμπληρώνουν οι Kei Nishikori, Karen Khachanov, Fabio Fognini και Daniil Medvedev.

Οι τρεις τελευταίοι βελτίωσαν και τα career high τους. Khachanov και Fognini κέρδισαν από μια θέση ανεβαίνοντας στο Νο. 8 και στο Νο. 9 αντίστοιχα, ενώ ο Medvedev κέρδισε 3 θέσεις και ανέβηκε στο Νο. 10, στην πρώτη του είσοδο στο Top 10.

Ο Roberto Bautista Agut, μετά και την πρόκρισή του στον πρώτο του ημιτελικό σε Grand Slam σκαρφάλωσε στο Νο. 13 του κόσμου, κερδίζοντας 9 θέσεις. Ο David Goffin επέστρεψε στο Top 20 και συγκεκριμένα κέρδισε 5 θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο. 18.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Την πρώτη του είσοδο στην παγκόσμια κατάταξη απ' όταν άλλαξαν οι κανονισμοί, πραγματοποίησε ο Μιχάλης Περβολαράκης, ο οποίος κέρδισε 7 βαθμούς μετά τις 2 νίκες που πέτυχε στο Challenger του Winnetka. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έφτασε στο Νο. 555 του κόσμου. 

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots