ATP
Τσιτσιπάς/Κύργιος: Ήττα από τους κορυφαίους της κατάταξης (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς Nick Kyrgios
Στέφανος Τσιτσιπάς Nick Kyrgios Φωτογραφία: Youtube/TennisTv
tennisnews team Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 - 6:59

Ήταν ένας αγώνας με πολλές θεαματικές στιγμές, οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Νικ Κύργιος κοίταξαν στα μάτια τους κορυφαίους της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών, Juan Sebastian Cabal και Robert Farah, δεν κατάφεραν όμως και να προκριθούν στον 2ο γύρο του Citi Open.

Οι Τσιτσιπάς και Κύργιος, στην πρώτη τους ομαδική αναμέτρηση, έκαναν μια καλή προσπάθεια απέναντι στους Κολομβιανούς Cabal και Farah, που αυτή τη στιγμή μοιράζονται το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης του διπλού στην ΑΤΡ.

Παρόλα αυτά, σε κάτι περισσότερο από μια ώρα, οι Cabal και Farah πήραν τη νίκη με 6-3, 3-6, 10-5 και την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Citi Open στην Ουάσινγκτον.

Οι δυο ομάδες αντάλλαξαν από ένα break. Οι Κολομβιανοί το έκαναν πολύ νωρίς, για να προηγηθούν με 3-0 στο 1ο σετ και να το πάρουν με 6-3, χωρίς να κοιτάξουν πίσω τους. Ο Τσιτσιπάς και ο Κύργιος το έκαναν στα μέσα του 2ου σετ, όταν πέρασαν μπροστά με 4-2, για να πάρουν και εκείνοι το 2ο σετ με 6-3.

Στο super tie-break που έκρινε τη νικήτρια ομάδα, οι πολύ έμπειροι Cabal και Farah προηγήθηκαν με 4-1 και διατηρήθηκαν μπροστά και σε απόσταση ασφαλείας έως το τέλος του, για να το κατακτήσουν με 10-5.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά, οι κορυφαίοι του ταμπλό θα αντιμετωπίσουν είτε τους Leander Paes και Jack Sock, είτε τους Αυστραλούς Alex De Minaur και John Peers.

Τσιτσιπάς και Κύργιος θα μείνουν φυσικά στην Ουάσινγκτον, αφού ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι υποχρεώσεις τους για τα μονά. Ο Κύργιος θα παίξει τα ξημερώματα της Τετάρτης, περίπου στις 03:30 με 04:00 ώρα Ελλάδας, με τον Thai-Son Kwiatkowski, για τον 1ο γύρο του τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του την επόμενη μέρα, είτε το βράδυ της Τετάρτης είτε τα ξημερώματα της Πέμπτης, αντιμετωπίζοντας τον Αμερικανό Tommy Paul για τον 2ο γύρο, όπου ο Έλληνας τενίστας έχει προκριθεί απευθείας με bye, αφού βρίσκεται στο Νο. 1 του ταμπλό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots