ATP
Με το δεξί στην Ουάσινγκτον ο Στεφ (vid)

 
Με το δεξί στην Ουάσινγκτον ο Στεφ (vid)
Με το δεξί στην Ουάσινγκτον ο Στεφ (vid)
tennisnews team Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 - 3:58

O Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε θετικό ποδαρικό στην Ουάσινγκτον και στην αμερικανική hard court season, καθώς επιβλήθηκε του Tommy Paul με 2-0 σετ, εξασφαλίζοντας μια θέση στους "16" καλύτερους παίκτες του Citi Open.

Ο Στεφ δεν είχε στη διάθεσή του το καλύτερό του παιχνίδι, παρόλα αυτά είχε καλά διαστήματα και ήταν ουσιαστικός στις κρίσιμες στιγμές, για να φτάσει σε μια "καθαρή" νίκη με 6-3, 7-5, στον πρώτο του αγώνα μετά από το Wimbledon και σχεδόν ένα μήνα χωρίς παιχνίδι στα πόδια του.

Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας πέτυχε 7 άσους και 24 winners, ενώ έκανε και 25 αβίαστα λάθη. Κέρδισε τους 39 από τους 46 πόντους στα πρώτα του σερβίς, αλλά είχε σημαντικό πρόβλημα στα δεύτερα, όπου κέρδισε μόνο το 32% των πόντων (8/25). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην αποφύγει τον κίνδυνο, ειδικά στο 2ο σετ, στα πιο κρίσιμα σημεία όμως ήταν ψύχραιμος και είχε το πάνω χέρι.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη φορά που κλήθηκε να περάσει κάποια δοκιμασία ο Στέφανος ήταν στο 5ο game του 1ου σετ, στο οποίο έσβησε 3 break point και έκανε το υπέρ του 3-2. Στο αμέσως επόμενο game "έσπασε" το σερβίς του Αμερικανού και ξέφυγε με 4-2, για να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ δεν απέφυγε το break o Έλληνας πρωταθλητής, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 3-5. Και σ' αυτή την περίπτωση όμως ανταποκρίθηκε πολύ καλά, φτάνοντας με πείσμα στην ανατροπή, αφού κατέκτησε τα 4 επόμενα games, κάνοντας δυο συνεχόμενα break. Στο 12ο game χρειάστηκε πάντως να σβήσει break point, αλλά στο 3ο του match point "σφράγισε" τη νίκη, που ήρθε σε 85 λεπτά.

Μετά και απ' αυτή την επιτυχημένη πρεμιέρα, ο Στέφανος θα περιμένει την αναμέτρηση του Jan-Lennard Struff με τον Jordan Thompson, για να μάθει τον αντίπαλό του στη φάση των "16" του Citi Open. Θυμίζουμε πως πέρσι είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της Ουάσινγκτον, όπου το σταμάτησε ο μετέπειτα πρωταθλητής, Alexander Zverev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots