ATP
Τσιτσιπάς: "Κλείστηκα σ' ένα δωμάτιο για 3 μέρες μετά το Wimbledon"

 
Τσιτσιπάς: "Κλείστηκα σ' ένα δωμάτιο για 3 μέρες μετά το Wimbledon"
Τσιτσιπάς: "Κλείστηκα σ' ένα δωμάτιο για 3 μέρες μετά το Wimbledon"
tennisnews team Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 - 14:38

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε "βαριά" τον πρόωρο αποκλεισμό του στο Wimbledon, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον, αλλά βρήκε και πάλι τη δύναμη να το ξεπεράσει, αντλώντας αρκετή έμπνευση και από τον Roger Federer.

Όπως δήλωσε μετά τη χθεσινή του νίκη στην Ουάσινγκτον, ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει την ήττα του από τον Thomas Fabbiano στο Wimbledon.

"Τον σκεφτόμουν πολύ αυτόν τον αγώνα. Ήμουν πολύ αναστατωμένος", είπε χαρακτηριστικά ο 21χρονος Έλληνας τενίστας.

Όπως αποκάλυψε, μετά από το παιχνίδι κλείστηκε στο δωμάτιό του στο Λονδίνο για 3 μέρες. Πέρασε πολύ χρόνο στον υπολογιστή και διάβαζε βιβλία. Κάποια απ' αυτά, ήταν ο Αλχημιστής του Πάουλο Κοέλιο και η βιογραφία του Roger Federer.

"Διάβασα τη βιογραφία του Roger Federer όπως την έγραψε ένας δημοσιογράφος. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, οι λεπτομέρειες ήταν πολύ ακριβείς."

Ακολούθησαν διακοπές για τον Στέφανο, που επισκέφτηκε για μερικές μέρες και την Κέρκυρα. Συνολικά έμεινε για δυο εβδομάδες μακριά από τα γήπεδα, μέχρι να επιστρέψει και πάλι στη βάση του στη Mouratoglou Tennis Academy για να ξεκινήσει την προετοιμασία του στις σκληρές επιφάνειες.

"Ήταν πολύ σημαντικό να ανεφοδιαστώ, να γεμίσω τις μπαταρίες μου, πριν έρθω εδώ."

Σχεδόν ένα μήνα μετά από τον τελευταίο του αγώνα, ο Στέφανος αντιμετώπισε χθες τον Tommy Paul στην πρεμιέρα του στο Citi Open. Μπορεί να μην ήταν στην καλύτερή του μέρα, αλλά όποτε χρειάστηκε ανέβασε ρυθμούς και πήρε μια "καθαρή" νίκη με 6-3, 7-5 επί του Αμερικανού, έχοντας έναν καλό αγώνα σε γενικές γραμμές.

"Ήμουν λίγο νευρικός στην αρχή. Δεν ήξερα τι να περιμένω. Είμαι πολύ χαρούμενος που πέρασα απ' αυτόν τον πρώτο αγώνα. Ήταν μια δύσκολη πρόκληση."

Ο επόμενος αγώνας για τον Στέφανο θα είναι απόψε, στις 02:00 το βράδυ, απέναντι στον Αυστραλό Jordan Thompson, για τη φάση των "16" του Citi Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots