ATP
10ος προημιτελικός στη χρονιά για τον Στεφ (vid)

 
10ος προημιτελικός στη χρονιά για τον Στεφ (vid)
10ος προημιτελικός στη χρονιά για τον Στεφ (vid)
tennisnews team Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 - 3:58

O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχασε σετ ούτε από τον Jordan Thompson παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε ο Αυστραλός, και προκρίθηκε στον 10o προημιτελικό του για το 2019. 

Ο Τσιτσιπάς δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στον Thompson, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι όμως στην Ουάσινγκτον, είχε την ουσία όποτε τη χρειάστηκε περισσότερο, για να φτάσει στη νίκη με 6-3, 7-6 (4) και να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Citi Open.

Ο Στεφ, ημιφιναλίστ πέρσι στην Ουάσινγκτον, προκρίθηκε στον 10ο προημιτελικό του για φέτος και θα περιμένει την αναμέτρηση του John Isner με τον Benoit Paire, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Στον αγώνα του με τον Thompson, ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής είχε 13 winners και 15 αβίαστα λάθη. Έσβησε και τα 4 break point που αντιμετώπισε, ενώ αξιοποίησε τη μια από τις 7 ευκαιρίες που είχε συνολικά στον αγώνα, για να κάνει το μοναδικό break νωρίς στο 1ο σετ, στο οποίο "ξέφυγε" με 4-1.

Στο 2ο σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασε σε break, με τον Στέφανο να έχει 2 χαμένες ευκαιρίες στο 9ο game (4-4, 30-40 και 4-4, 40-Α) και τον Thompson να έχει 3 χαμένες ευκαιρίες στο 2ο game και ακόμα μια στο 10ο game, που ήταν και set point.

Ο Στεφ απέφυγε το 4-6 για να ισοφαρίσει σε 5-5 και λίγο αργότερα έστειλε το σετ στο tie-break, όπου ήταν καλύτερος και δίκαια το κατέκτησε με 7-4. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 39 λεπτά.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 36 νίκες στη φετινή σεζόν (36-15) και έκανε ακόμα ένα βήμα προς τον πρώτο του τίτλο σε διοργάνωση της σειράς ATP World Tour 500. Θα επιστρέψει στο γήπεδο την Παρασκευή, για να αντιμετωπίσει έναν εκ των Isner και Paire ξανά στις 02:00 τα ξημερώματα (του Σαββάτου) ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots