ATP
Η Ουάσινγκτον του ανήκει! (vids)

 
Η Ουάσινγκτον του ανήκει! (vids)
Η Ουάσινγκτον του ανήκει! (vids)
tennisnews team Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 - 1:59

O Νικ Κύργιος έγραψε τον ιδανικό επίλογο της εξαιρετικής εβδομάδας του στην Ουάσινγκτον, καθώς κέρδισε τον Daniil Medvedev και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Citi Open.

Ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός κέρδισε τον Medvedev με 7-6 (6), 7-6 (4), σε 1 ώρα και 34 λεπτά ενός πολύ κλειστού αγώνα.

Και οι δυο παίκτες είχαν πολύ υψηλά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς σε όλη τη διάρκεια του τελικού, ενώ κανείς δεν έφτασε σε break point. O Kύργιος είχε 18 άσους, ενώ ο Medvedev 10.

Στο πρώτο από τα δυο tie-break, ο Κύργιος κατόρθωσε να επιστρέψει από το 1-4 και το 2-5, αλλά και να σβήσει set point στο 5-6. Με δυο δικά του σερβίς προηγήθηκε με 7-6 και αξιοποίησε το πρώτο του set point, για να πάρει το tie-break με 8-6.

Στο δεύτερο tie-break ο Κύργιος έκανε κρίσιμο mini-break για το 5-3 και δεν έκανε λάθος, για να κερδίσει τους δυο τελευταίους πόντους του αγώνα με καλά σερβίς και αφού ζήτησε και τη βοήθεια από το κοινό για το που θα σερβίρει, όπως μας συνήθισε να κάνει στα τελευταία του match point στην Ουάσινγκτον.

H εξαιρετική εβδομάδα του Κύργιου στο Citi Open ολοκληρώθηκε μόλις με ένα χαμένο σετ σε 6 αγώνες, αυτό από τον Στέφανο Τσιτσιπά στον χθεσινό ημιτελικό, στον οποίο χρειάστηκε να σβήσει και ένα match point, πριν πάρει τη νίκη στο tie-break του 3ου σετ με 9-7.

Ήταν ο 6ος τίτλος στην καριέρα του 24χρονου, που έχει 3 τίτλους σε διοργανώσεις της σειράς ΑΤΡ 500, τους 2 απ' αυτούς στη φετινή χρονιά, σε Ακαπούλκο και Ουάσινγκτον. Έχει κερδίσει όλους τους τίτλους του σε σκληρές επιφάνειες, ενώ βελτίωσε το πολύ καλό ρεκόρ του σε τελικούς, στο 6-3 νίκες.

Αύριο, ο Κύργιος αναμένεται να κερδίσει 25 θέσεις και να ανεβεί στο Νο. 27 της παγκόσμιας κατάταξης. Θυμίζουμε πως το career high του είναι το Νο. 13, όπου είχε φτάσει τον Οκτώβριο του 2016.

Για τον Medvedev, αυτή ήταν η 8η παρουσία του σε τελικό, αλλά παρέμεινε στους 4 τίτλους (4-4). Στο 2019 ο Ρώσος έχει 4 τελικούς και οι 3 απ' αυτοί ήταν χαμένοι. Παρόλα αυτά, αύριο θα κερδίσει μια θέση και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του, στο Νο. 9 της παγκόσμιας κατάταξης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots