ATP
Με Hurkacz o Τσιτσιπάς στον 2ο γύρο

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 - 1:22

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του στο Rogers Cup τον Hubert Hurkacz, από τον οποίο δεν έχει ηττηθεί σε 3 αναμετρήσεις.

Ο Hurkacz πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση στον 1ο γύρο του καναδικού Masters και επιβλήθηκε του Taylor Fritz με 6-3, 7-5 σε 74 λεπτά.

Ο 22χρονος Πολωνός πέτυχε 7 άσους, κέρδισε τους 40 από τους 52 πόντους στα πρώτα του σερβίς και έσβησε τα 4 από τα 5 break point που αντιμετώπισε. Έκανε από ένα break νωρίς σε κάθε σετ, για το 3-0 στο 1ο σετ και για το 2-0 στο 2ο σετ, δείχνοντας να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι.

Ο Fritz προσπάθησε να αντιδράσει στο 2ο σετ, ισοφαρίζοντας από το 3-5 σε 5-5, όμως ακολούθησε ένα ακόμα break από τον Hurkacz, που ανέκτησε αμέσως το προβάδισμά του και στο επόμενο game σέρβιρε για το 7-5 και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Hurkacz, ο οποίος διανύει μια φανταστική χρονιά, έχει έρθει αντιμέτωπος άλλες 3 φορές με τον Τσιτσιπά. Οι 2 απ' αυτές ήταν σε επίσημα τουρνουά και ήταν και οι 2 φέτος, στο Open 13 της Μασσαλίας και στο Dubai Tennis Championships, όπου ο Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 και 2-1 αντίστοιχα. Η πρώτη τους συνάντηση είχε γίνει με ειδικούς κανονισμούς για το Next Gen ATP Finals στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, με τον Τσιτσιπά να επικρατεί και εκεί, με 3-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots