ATP
Υποχώρησε στο Νο. 7 ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 - 6:56

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε 2 θέσεις αυτή την εβδομάδα. Παρέμεινε στο Νο. 2 του κόσμου ο Rafael Nadal, ενώ βελτίωσε το career high του ο Daniil Medvedev.

Ο Τσιτσιπάς έχασε έδαφος στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ αυτή την εβδομάδα, καθώς είχε απώλεια 590 βαθμών, αφού δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τους 600 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο Rogers Cup, με την παρουσία του στον τελικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας έχασε 2 θέσεις, τις οποίες κέρδισαν οι Kei Nishikori και Alexander Zverev, που βρίσκονται στο Νο. 5 και στο Νο. 6 του κόσμου αντίστοιχα.

Πάντα πρώτος στην κατάταξη είναι ο Novak Djokovic, ενώ στη 2η θέση παρέμεινε ο Rafael Nadal, που απειλήθηκε από τον Roger Federer, αλλά υπερασπίστηκε τους 1.000 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο Τορόντο και διατηρήθηκε μπροστά από τον Ελβετό. Στο Νο. 4 είναι ο Dominic Thiem, που έχει σημαντική διαφορά από τους Nadal και Federer.

Στο Νο. 8 ανέβηκε ο φιναλίστ του Rogers Cup, Daniil Medvedev, που κέρδισε μια θέση και βελτίωσε το career high του. Το Top 10 συμπληρώνουν οι Karen Khachanov και Fabio Fognini, ενώ νέο career high σημείωσε και ο Roberto Bautista Agut, που άφησε πίσω του 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο. 11.

Ο Hubert Hurkacz, που διανύει φανταστική σεζόν, κέρδισε 8 θέσεις μετά την πορεία του μέχρι τον 3ο γύρο του Rogers Cup και σκαρφάλωσε στο Νο. 40, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα την πρώτη του είσοδο στο Top 40 της ΑΤΡ. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Grigor Dimitrov έχασε ακόμα 20 θέσεις και υποχώρησε στο Νο. 74 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots