ATP
Δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή ο Τσιτσιπάς (vids)
Δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή ο Τσιτσιπάς (vids)
tennisnews team Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 - 22:32

Παρά τη μεγάλη μάχη, την απίθανη ανατροπή του 2ου σετ και τα 3 match point που έσβησε στο 3ο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του και να "κλέψει" την πρόκριση από τον Jan-Lennard Struff, αποχαιρετώντας πολύ γρήγορα και το Σινσινάτι.

Παρά την υπερπροσπάθεια, ο Στέφανος δεν απέφυγε τελικά τον πρόωρο αποκλεισμό και την 2η διαδοχική του ήττα από τον Struff, από τον οποίο ηττήθηκε με 6-4, 6-7 (5), 7-6 (6), στα πλαίσια του 2ου γύρου του Western & Southern Open στο Σινσινάτι. 

O Struff έδειχνε ακαταμάχητος από τη γραμμή του σερβίς σε όλο το 1ο σετ και στο μεγαλύτερο μέρος του 2ου. Έχασε μόνο 5 πόντους στα σερβίς του στο εναρκτήριο σετ και δεν απειλήθηκε με break point, για να κάνει το μοναδικό break στο 7ο game και να περάσει μπροστά με 4-3. Στα δυο τελευταία service games του στο σετ, δεν έχασε κανέναν πόντο ο Γερμανός.

Στο 2ο σετ έκανε πολύ γρήγορα το break και προηγήθηκε με 2-0. Συνέχισε να δείχνει ανίκητος από τη γραμμή του σερβίς μέχρι και το 5-3, ενώ προηγήθηκε με 5-4, 30-0 στο σερβίς του, την ώρα που ετοιμαζόταν να κλείσει το παχνίδι.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Στέφανος κατάφερε να κερδίσει 4 πόντους στη σειρά και να κάνει ένα "χρυσό" break που τον κράτησε στο τουρνουά, κάνοντας φοβερή επιστροφή στο πρώτο του break point στην αναμέτρηση και πανηγυρίζοντας δεόντος την ισοφάριση σε 5-5.

Το 2ο σετ κρίθηκε στο tie-break, όπου σαφώς ανεβασμένος και με το momentum να είναι στο μέρος του, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με διπλό mini-break στο 3-0 και στο 5-2. Ο Struff μείωσε μέχρι και σε 6-5, σώζοντας 3 set point, στην 4η ευκαιρία του όμως ο Τσιτσιπάς πήρε το tie-break με 7-5 και έστειλε το παιχνίδι σε 3ο σετ.

O Struff ανασυγκροτήθηκε άμεσα και συνέχισε να είναι αλάνθαστος από τη γραμμή του σερβίς σε όλο το 3ο σετ. Κέρδισε όλους τους πόντους στα πρώτα του σερβίς σε 6 service games o Γερμανός (16/16) και έχασε μόλις 4 στα δεύτερα σερβίς (8/12), για να κρατήσει εύκολα όλες φορές το σερβίς του.

Απείλησε για break στο 2ο game, όταν ο Τσιτσιπάς έσβησε 2 break point, καθώς και στο πολύ πιο κρίσιμο 10ο game, όταν ο Έλληνας πρωταθλητής σέρβιρε για την παραμονή του στο ματς και κατάφερε να επιστρέψει από το 4-5, 0-30 και με 4 πόντους στη σειρά να ισοφαρίσει σε 5-5.

Και αυτό το σετ οδηγήθηκε σε tie-break, με τον Struff αυτή τη φορά να κάνει καλύτερο ξεκίνημα και να προηγείται με 4-1. Διατήρησε τη διαφορά του mini-break έως το 6-3 ο 29χρονος, ο οποίος δημιούργησε τριπλό match point.

Ο Στέφανος έσβησε τα πρώτα δυο με δικά του σερβίς, ενώ κάλυψε και τη διαφορά του mini-break στη συνέχεια, κάνοντας το πρώτο του στο πιο καθοριστικό σημείο του tie-break, για να ισοφαρίσει σε 6-6. Δεν ήταν όμως αρκετό αυτό, καθώς ο Struff απέκτησε 4ο match point χάρη σε καλό σερβίς του και ο Τσιτσιπάς έκανε λάθος αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για μια νέα αντροπή στον ίδιο αγώνα.

Μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά, ο Struff "σφράγισε" την είσοδό του στον 3ο γύρο του Cincinnati Masters, όπου περίμενε ήδη ο Daniil Medvedev. Ήταν η 2η διαδοχική νίκη του Γερμανού κόντρα στον Τσιτσιπά, μετά το τουρνουά της Ρώμης, όπου είχε κερδίσει επίσης με 2-1 σετ.

Για τον Τσιτσιπά, αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη ήττα του στο tour. Παρά το καλό ξεκίνημα στην αμερικανική hard court season με τον ημιτελικό στο Citi Open, ο Στέφανος έχασε διαδοχικούς αγώνες στη συνέχεια, στις πρεμιέρες του σε Rogers Cup και Cincinnati Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots