ATP
Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στο Zhuhai

 
Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στο Zhuhai
Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στο Zhuhai
tennisnews team Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:30

O Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε για 2 σετ χωρίς να είναι καλά, δεν μπόρεσε όμως να κλείσει το παιχνίδι με τον Adrian Mannarino και εγκατέλειψε πριν ξεκινήσει το 3ο σετ.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε το 1ο σετ με 6-3 και έχασε το 2ο σετ με 5-7, όταν σήκωσε "λευκή" πετσέτα, εγκαταλείποντας την αναμέτρησή του με τον Mannarino για τον 2ο γύρο του Zhuhai Championships, στην πρεμιέρα του στο τουρνουά της Κίνας αλλά και στο Asian swing.

Μετά το τέλος του 1ου σετ, στο οποίο ήταν καλύτερος από τον Γάλλο παρά την αδιαθεσία του, ο Τσιτσιπάς ενημέρωσε πως δεν είναι καλά και κάλεσε τον γιατρό στο γήπεδο, μήπως μπορέσει να τον βοηθήσει.

Ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής ταξίδεψε τη Δευτέρα για το Zhuhai από τη Γενεύη, έχοντας ελάχιστο χρόνο για να εγκλιματιστεί στις πολύ διαφορετικές συνθήκες, που απ' ότι φαίνεται τον επηρέασαν.

Στο 2ο σετ ο Στεφ ήταν πίσω με 1-3, πάλεψε όμως παρά την αδιαθεσία και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3. Στο 10ο game έσβησε και 3 set point για να ισοφαρίσει ξανά σε 5-5, δεν έκανε όμως το ίδιο στo 12o game, για να υποστεί τελικά το break και να χάσει το σετ με 7-5.

Αυτό ήταν και το τέλος για τον Έλληνα αθλητή, που αναγνώρισε πως δεν είχε περισσότερες δυνάμεις για να δώσει ακόμα ένα σετ σ' αυτό το επίπεδο, εγκαταλείποντας το ματς.

Στα προημιτελικά του Zhuhai Championships, o Mannarino θα αντιμετωπίσει τον Damir Dzumhur, που κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά και έχει καταφέρει να μπει στην τελική 8άδα ξεκινώντας από τα προκριματικά.

Ο Τσιτσιπάς, εφόσον αναρρώσει αρκετά γρήγορα και δεν έχει κάτι σοβαρό, αναμένεται να συνεχίσει την ασιατική του περιοδεία στο Πεκίνο και να αγωνιστεί στο China Open την επόμενη εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots