ATP
Πάλεψε ο Τσιτσιπάς - το σήκωσε ο Thiem (vids)

 
Πάλεψε ο Τσιτσιπάς - το σήκωσε ο Thiem (vids)
Πάλεψε ο Τσιτσιπάς - το σήκωσε ο Thiem (vids)
tennisnews team Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 - 16:55

O Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε για μεγάλο διάστημα τένις σε πολύ υψηλό επίπεδο, είχε τις ευκαιρίες του, αλλά ο Dominic Thiem ήταν αυτός που πανηγύρισε τελευταίος σε έναν σπουδαίο τελικό στο Πεκίνο και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο China Open.

Ένας φοβερός αγώνας έγινε για τον τελικό του China Open, με τον Dominic Thiem να χαμογελάει τελευταίος, επικρατώντας του Στέφανου Τσιτσιπά με 3-6, 6-4, 6-1, σε 2 ώρες και 11 λεπτά.

Τα highlights του αγώνα

Ο Thiem, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, τελείωσε τον τρομερό αγώνα του με 35 winner και 22 αβίαστα λάθη. Ο Τσιτσιπάς είχε 31 winner και 29 λάθη, με τα στατιστικά του να είναι πολύ καλύτερα στα πρώτα δυο σετ.

Ο 21χρονος πρωταθλητής μας ήταν καλύτερος στο εναρκτήριο σετ, παρόλο που ξεκίνησε με break πίσω, αφού δεν υπερασπίστηκε το σερβίς του στο 1ο game. Απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 1-1, ενώ αργότερα πίεσε τον Thiem και έκανε κι άλλο break, για να αποκτήσει καθαρό προβάδισμα στο 5-3. Στο 9ο game χρειάστηκε να σβήσει break point, αλλά κράτησε το σερβίς του και έκλεισε το σετ.

Υπήρξαν σημαντικές ευκαιρίες για τον Στέφανο να πάρει και τη νίκη, αφού έχοντας το momentum στο μέρος του, έκανε πρώτος break στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 2-1. Τα πράγματα είχαν αρχίσει να φεύγουν από τον έλεγχο του Thiem, που στάθηκε όμως τυχερός γιατί κατάφερε να απαντήσει άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ένα break point είχε ο Αυστριακός, στο οποίο έκανε διπλό λάθος ο Στέφανος. 

Στο επόμενο game, ο Τσιτσιπάς πίεσε ξανά, έχασε όμως 2 break point για να ανακτήσει το πάνω χέρι και ο Thiem κατάφερε μέσα σε μεγάλη ανακούφιση να βρεθεί μπροστά με 3-2. Από εκείνο το σημείο και έπειτα άρχισε να παίρνει τα πάνω του ο Αυστριακός, που είχε 3 χαμένες ευκαιρίες για νέο break στο 8ο game, αλλά δεν το έκανε.

Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του για το 4-4 και είχε άλλη μια ευκαιρία, όπως εξελίχθηκε το ματς την τελευταία του, για να φέρει στα μέτρα του αυτό το ματς. Είχε break point για να προηγηθεί με 5-4 ο Έλληνας τενίστας, το έχασε όμως και ο Thiem έφτασε πρώτος στα 5 game στο 2ο σετ. Σα να μην έφτανε αυτό για τον Στεφ, ο Αυστριακός έκανε το "χρυσό" break στο αμέσως επόμενο game και κατέκτησε με 6-4 το 2ο σετ.

Το 3ο σετ ήταν διαφορετικό από τα δυο πρώτα, καθώς ήταν κλειστό μόνο στα πρώτα λεπτά. Απ' όταν πήρε το break για το 2-0 και κράτησε στη συνέχεια το σερβίς του από το 15-30 για να φτάσει στο 3-0, ο Thiem "λύγισε" τον Στέφανο και απέκτησε διαφορά με double break στο 5-0, για να "σφραγίσει" και τυπικά τη νίκη με love service game στο 7ο game, κάνοντας το 6-1.

O Thiem κέρδισε για 4η φορά τον Τσιτσιπά σε 6 αναμετρήσεις (4-2) και έφτασε στους 4 τίτλους στο 2019, όσους έχουν οι Novak Djokovic και Rafael Nadal. Ήταν επίσης πρωταθλητής στο Indian Wells, στη Βαρκελώνη και στο Kitzbuhel. Συνολικά ο Αυστριακός έφτασε τους 15 τίτλους στην καριέρα του, σε 23 τελικούς (15-8). Επίσης ήταν ο πρώτος τίτλος που κέρδισε σε ασιατικό έδαφος.

Για τον Τσιτσιπά, αυτός ήταν ο 5ος τελικός στο 2019, ήταν όμως και ο 3ος που έχασε, μετά από το Ντουμπάι και τη Μαδρίτη. Πρωταθλητής φέτος σε Μασσαλία και Εστορίλ, ο Στέφανος δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει τίτλο σε 500άρι, έχοντας 3 χαμένους τελικούς σε διοργανώσεις της σειράς αυτής.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots