ATP
Τσιτσιπάς: "Ο Federer ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους"

 
Τσιτσιπάς: "Ο Federer ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους"
Τσιτσιπάς: "Ο Federer ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους"
tennisnews team Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 - 12:25

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον Roger Federer, τον οποίο θα αντιμετωπίσει σήμερα για την ημιτελική φάση του Swiss Indoors, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε απέναντι στον Filip Krajinovic, το φθαρμένο αριστερό του παπούτσι, αλλά και το ότι δεν σκοπεύει να ξυριστεί σύντομα!

"Ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Έκανε ζημιά από τη baseline, με κινούσε από τη μια πλευρά στην άλλη. Χρειάστηκα χρόνο για να καταφέρω να παίξω το τένις μου. Σου δίνει πολύ λίγο χώρο και αν χάσεις τη γραμμή έστω και για λίγο θα το εκμεταλλευτεί, είναι ένας πολύ δύσκολος τενίστας για να τον αντιμετωπίσεις", είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρέθηκε πίσω με σετ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά πήρε τη νίκη απέναντι στον Filip Krajinovic, με 3-6, 6-4, 6-4.

Σήμερα, στις 17:00 ώρα Ελλάδας, ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών θα αντιμετωπίσει τον Roger Federer: "Θα είναι διαφορετικός αγώνας από την Αυστραλία πιστεύω. Παίζει στην πόλη του και προφανώς θα έχει τεράστια υποστήριξη. Πρέπει να συγκεντρωθώ στο δικό μου παιχνίδι και να μη σκέφτομαι πολύ τι συμβαίνει γύρω μου. Είναι ένας από τους πιο δύσκολους αγώνες, κάθε φορά που τον αντιμετωπίζω. Χρειάζομαι συγκέντρωση και ηρεμία.

Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είχε δυο άνετες νίκες στους πρώτους γύρους. Έχεις διαφορετική συμπεριφορά όταν αγωνίζεσαι στο σπίτι σου και θα είναι μια μεγάλη πρόκληση που θα τον αντιμετωπίσω εδώ. Θα είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να είμαι ψύχραιμος και να μείνω θετικός, επειδή αυτό θα είναι που θα με κρατήσει στο παιχνίδι."

Ο Στέφανος είχε προπονηθεί ήδη κάποιες φορές με τον Federer και τον έχει αντιμετωπίσει σε επίσημους αγώνες 2 φορές, έχοντας μάλιστα και εκείνη την αξέχαστη νίκη απέναντί του, στον 4ο γύρο του Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο στη Μελβούρνη. Τον προηγούμενο μήνα ωστόσο, είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει λίγο καλύτερα, καθώς ήταν συμπαίκτες στο Laver Cup.

"Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα την προσωπικότητά του. Είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να κάνεις ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Έμαθα από εκείνον όσα περισσότερα μπορούσα. Το Laver Cup ήταν μια θαυμάσια εμπειρία για όλους όσοι συμμετείχαμε σε αυτό. Είναι ένα από τα καλύτερα τουρνουά της χρονιάς, φέρνει τους παίκτες πιο κοντά."

Στο Laver Cup της Γενεύης είχαν παίξει μαζί και ένα παιχνίδι στα διπλά: "Το διπλό που παίξαμε μαζί ήταν πολύ ενδιαφέρον, γιατί είδα τον τρόπο που σκέφτεται, τον τρόπο που επικοινωνεί πράγματα. Νομίζω πως είναι πολύ ξεχωριστός απ' όλους τους υπόλοιπους παίκτες."

Όσο για το τι πρέπει να κάνει για να έχει τύχη στον σημερινό ημιτελικό: "Σίγουρα το σερβίς και το επιθετικό μου παιχνίδι θα είναι το κλειδί. Είναι πολύ επιθετικός, όλοι το ξέρουμε αυτό, και μπορεί να πιέσει πολύ όταν ανεβαίνει στο φιλέ. Πρέπει να μείνω μαζί του, όπως είχα κάνει στην Αυστραλία, και να είμαι πολύ συγκεντρωμένος."

Χθες ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τον προημιτελικό με το αριστερό του παπούτσι να είναι ξεκάθαρα φθαρμένο και ένας δημοσιογράφος το πρόσεξε και το ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: "Όταν παίζω με το δεξί γλιστράει και το αριστερό μου πόδι και το παπούτσι φθείρεται. Αυτός ήταν ο λόγος."

Τέλος, ο Στέφανος απάντησε και σε μια πιο "ελαφριά" ερώτηση, σχετικά με το αν σκοπεύει να... ξυριστεί. Ο Έλληνας πρωταθλητής απάντησε αρνητικά και είπε πως θα ήθελε να μοιάσει στον James Harden!

"Υπήρξαν κάποιες αλλαγές στη ζωή μου και θα ήθελα να αφήσω γενειάδα για να το θυμάμαι. Δε νομίζω πως με κάνει να φαίνομαι πιο ωραίος, αλλά νιώθω περισσότερο ο εαυτός μου με γενειάδα. Πρόσφατα σε ένα vlog είχα πει πως θα ήθελα να έχω γενειάδα σαν τον James Harden. Ξέρω ότι δε θα τα καταφέρω, αλλά θα προσπαθήσω να τη μεγαλώσω. Μου αρέσει να έχω διαφορετικό στυλ από άλλους παίκτες, γιατί μου φαίνεται άσχημο όταν όλοι μοιάζουμε μεταξύ μας. Συχνά μου λένε πως μοιάζω με τους (Alexander) Zverev και (Andrey) Rublev. Δεν το θέλω αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots