ATP
Tσιτσιπάς: "Έτοιμος να παίξω ακόμα και τώρα!"

 
Στέφανος Tσιτσιπάς
Στέφανος Tσιτσιπάς Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 - 21:14

Παρά την όποια δυσκολία μπορεί να δημιουργεί πνευματικά και σωματικά μια ήττα έπειτα από τρίωρη μάχη με τον Rafael Nadal, o Στέφανος Τσιτσιπάς δηλώνει πανέτοιμος για τους ημιτελικούς του ATP Finals και μας είπε πως αν χρειαζόταν θα έβγαινε στο court ακόμα και... τώρα!

Ο Τσιτσιπάς είχε μια εξαντλητική μάχη με τον Nadal, σωματικά και πνευματικά. Τελικά ηττήθηκε με 7-6 (4), 4-6, 5-7 από τον Ισπανό έπειτα από 2 ώρες και 52 λεπτά, μια ήττα που δεν αναιρεί το γεγονός πως θα είναι αύριο στους ημιτελικούς.

Το γεγονός πως θα έχει λιγότερο χρόνο για να προετοιμαστεί σε όλους τους τομείς σε σχέση με τον αντίπαλό του, όποιος και αν είναι αυτός, δεν προβληματίζεται τον Στέφανο, που δηλώνει ετοιμοπόλεμος.

"Παρόλο που έχασα σήμερα, ψυχολογικά νιώθω καλά. Δε νιώθω όπως ένιωσα μετά την ήττα στην Αυστραλία (από τον Nadal), κάτι που σίγουρα βοηθάει. Παίζω καλά, νιώθω καλά όταν βρίσκομαι στο γήπεδο, είμαι έτοιμος. Και τώρα να έπαιζα θα ήμουν έτοιμος, δεν υπάρχει θέμα με το χρόνο", απάντησε χαρακτηριστικά σε ερώτηση που του κάναμε.

Μπορεί να αγωνιστεί είτε με τον Roger Federer στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου, είτε με τον Dominic Thiem στις 22:00. Σχετικά με το αν έχει κάποια προτίμηση για τον επόμενο αντίπαλό του, είπε:

"Όλοι οι παίκτες που θα βρίσκονται στα ημιτελικά είναι σε πολύ καλή φόρμα. Είχα την ευκαιρία να κάνω προπόνηση με τον Thiem πριν λίγες μέρες. Τα πράγματα πήγαν καλά για μένα σε εκείνη την προπόνηση, αλλά άλλο η προπόνηση και άλλο ο αγώνας. Δεν παίζει μεγάλο ρόλο για μένα, αν θα παίξω με τον Thiem ή τον Federer. Και οι δυο έχουν φανταστικό παιχνίδι και θα πρέπει να παλέψω. Ο Federer βεβαίως έχει πολύ περισσότερη εμπειρία και γι' αυτόν τον συγκεκριμένο λόγο θα έλεγα τον Thiem."

Όσο για τη σωματική του κατάσταση γενικά και τον τρόπο που αντιμετώπισε το σημερινό παιχνίδι, ο Τσιτσιπάς είπε πως σίγουρα η συγκέντρωσή του βρισκόταν στα ημιτελικά, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν ήθελε να κερδίσει σήμερα.

"Ήθελα να κερδίσω, μια νίκη απέναντι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης σημαίνει πολλά. Ήμουν πολύ κοντά, αλλά μπορώ να πω ότι άφησα κάτι στο ντεπόζιτό μου. Δεν τα έδωσα όλα. Ήθελα να κερδίσω, αλλά δεν είχα σκοπό να παλέψω μέχρι θανάτου στο court για τη νίκη. Παρόλα αυτά, το ματς πήγε καλά για μένα, αρκετά καλά. Η κύρια συγκέντρωσή μου όμως βρισκόταν περισσότερο στα ημιτελικά και όχι σ' αυτόν τον αγώνα."

Θυμίζουμε αν ο Alexander Zverev κερδίσει τον Daniil Medvedev, o Τσιτσιπάς θα πάρει την 1η θέση του ομίλου και θα αντιμετωπίσει αύριο στις 16:00 τον Roger Federer. Αν ο Medvedev κερδίσει τον Zverev, o Έλληνας παίκτης θα πάρει τη 2η θέση και θα αντιμετωπίσει στις 22:00 τον Thiem.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots