ATP
Preview: Τσιτσιπάς vs Thiem

 
Preview: Τσιτσιπάς vs Thiem
Preview: Τσιτσιπάς vs Thiem
tennisnews team Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 14:37

Λίγες ώρες μας χωρίζουν για τον τελικό του ATP Finals, όπου θα δοθεί το "στέμμα" του νέου πρωταθλητή της πολύ σπουδαίας διοργάνωσης του Λονδίνου. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον μεγάλο τελικό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στο μεγαλύτερο ραντεβού της καριέρας του - μέχρι βεβαίως να έρθει το επόμενο, θα αντιμετωπίσει τον Dominic Thiem, την Κυριακή, στις 20:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SPORT 6HD).

Πρόκειται για δυο νέα πρόσωπα σε έναν τελικό, όσον αφορά τη διοργάνωση του ATP Finals, αφού ο Thiem δεν είχε παίξει στα ημιτελικά καμιά άλλη χρονιά, ενώ ο Τσιτσιπάς αγωνίζεται γενικά για πρώτη φορά στη διοργάνωση φέτος.

Τα έχει πάει εξαιρετικά ο Έλληνας πρωταθλητής, με νίκες επί των Daniil Medvedev και Alexander Zverev στο round robin, καθώς και τον μεγάλο χθεσινό θρίαμβο επί του Roger Federer στα ημιτελικά, που τον έστειλε στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του.

Ο Thiem επίσης κάνει ένα σπουδαίο τουρνουά, κερδίζοντας τα δυο φαβορί του ομίλου του στο round robin, τους Federer και Novak Djokovic, καθώς και τον περσινό πρωταθλητή, Zverev, στα ημιτελικά.

Ο Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί στον 6ο τελικό του για το 2019 και στον 9ο συνολικά στην καριέρα του. Έχει κερδίσει 2 τίτλους φέτος (3 συνολικά στην καριέρα του), σε Μασσαλία και Εστορίλ, ενώ ήταν φιναλίστ στο Masters της Μαδρίτης, καθώς και στα 500άρια του Πεκίνου και του Ντουμπάι. Δυο φορές ήταν φιναλίστ σε διοργανώσεις Masters 1000, αλλά αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος τελικός που συμμετείχε ποτέ. 

Ο Thiem από τη μεριά του κυνηγάει το ρεκόρ, καθώς αν κερδίσει σήμερα θα είναι ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους στη σεζόν. Έχει κερδίσει 5 τίτλους μέχρι στιγμής, όσους και οι Djokovic και Nadal, σε Indian Wells, Βαρκελώνη, Kitzbuhel, Πεκίνο και Βιέννη. Ο Αυστριακός έχει παίξει 2 φορές σε τελικό στο Roland Garros, επομένως δεν θα είναι ο σημαντικότερος της καριέρας του σήμερα, ωστόσο αν κερδίσει θα είναι ο σημαντικότερος τίτλος του, αφού δεν είχε κερδίσει κανέναν απ' αυτούς, στο χωμάτινο Grand Slam.

 

Τέλος, ο Τσιτσιπάς μπορεί σήμερα να γράψει ιστορία και για έναν επιπλέον λόγο, καθώς αν τα καταφέρει, θα γίνει ο νεότερος πρωταθλητής του σπουδαίου τουρνουά από το 2001, όταν το είχε κερδίσει ο Lleyton Hewitt, στα 20 του χρόνια. Μόνο οι John McEnroe (19 ετών, 1978), Pete Sampras (20 ετών, 1991), Andre Agassi (20 ετών, 1990), Hewitt (20 ετών, 2001) και Boris Becker (21 ετών, 1988) κατάφεραν να κερδίσουν το συγκεκριμένο τρόπαιο στα 21 τους ή μικρότεροι.

Όσον αφορά την προϊστορία των δυο παικτών, ο Thiem έχει κερδίσει 4 φορές τον Τσιτσιπά, σε 6 αναμετρήσεις (4-2). Φέτος έπαιξαν μόνο μια φορά, στον τελικό του China Open στο Πεκίνο, με τον Αυστριακό να παίρνει τη νίκη στα 3 σετ και με ανατροπή. Η αμέσως προηγούμενη συνάντησή τους ήταν πέρσι στο Τορόντο για το Rogers Cup και εκεί ο Στέφανος είχε επικρατήσει με 2-0 σετ.

Του τελικού του μονού, θα προηγηθεί φυσικά ο τελικός του διπλού του ATP Finals, στον οποίο οι Γάλλοι Pierre-Hugues Herbert και Nicolas Mahut θα αντιμετωπίσουν τους Raven Klaasen και Michael Venus.

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Centre Court:
17:30 Herbert/Mahut v. Klaasen/Venus
20:00 Stefanos Tsitsipas v. Dominic Thiem COSMOTE SPORT 6HD

Αποστολή στο Λονδίνο / photos: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots