ATP
Ο ΝΕΟΣ "ΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! (vids)

 
Ο ΝΕΟΣ "ΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! (vids)
Ο ΝΕΟΣ "ΒΑΣΙΛΙΑΣ" ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ! (vids)
tennisnews team Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 - 22:49

Ιστορικές στιγμές, απερίγραπτα συναισθήματα, παγκόσμια αποθέωση! Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε στον τελικό των "τελικών" τον Dominic Thiem, για να γίνει ο νέος "Βασιλιάς" του Λονδίνου και ο νεότερος πρωταθλητής του ATP Finals στα τελευταία 18 χρόνια!

Ο νεότερος παίκτης που προκρίθηκε φέτος στο ATP Finals, ο νεότερος που αγωνίστηκε σε τελικό από το 2009 (και τον Juan Martin Del Potro) και ο νεότερος που κατέκτησε τον τίτλο από το 2001 (και τον Lleyton Hewitt). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι στην κορυφή του ATP Finals, στον "θρόνο" του σημαντικότερου τουρνουά που διοργανώνεται από την ATP! 

 
 
 
View this post on Instagram

The king of London is Greek! @stefanostsitsipas98 winner of #nittoatpfinals photo: @tennisnewsgr

A post shared by TENNISNEWS.GR (@tennisnewsgr) on

Η μυθική εβδομάδα του 21χρονου Έλληνα τενίστα, ολοκληρώθηκε σήμερα με έναν τρομερό αγώνα στον τελικό, στον οποίο μπορεί να βρέθηκε πίσω με σετ, αλλά κέρδισε τον Dominic Thiem με 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4)

Συνολικά έγινε ο 6ος νεότερος παίκτης που κατέκτησε το ATP Finals, στην ιστορία των 50 χρόνων του σπουδαίου θεσμού. Επίσης αυτός ήταν με διαφορά ο σημαντικότερος τίτλος στην καριέρα του, 4ος συνολικά, μετά από τα 250άρια στη Στοκχόλμη (2018), στη Μασσαλία (2019) και στο Εστορίλ (2019).

Στον τελικό ο Στέφανος έπαιξε φανταστικό τένις, πετυχαίνοντας 34 winners και κάνοντας μόλις 16 αβίαστα λάθη. Εκτός από τη μεγάλη διαφορά που έχουν τα νούμερά του σε σχέση με τον Thiem, που είχε 33 winners και 40 λάθη, ξεχώρισε και για την ψυχραιμία που έδειξε στο πολύ κρίσιμο 3ο σετ, όπου έχασε προβάδισμα με break, κατάφερε όμως να το πάρει στο tie-break.

Πιο αναλυτικά, ο Στέφανος ήταν πολύ κοντά στον Thiem στο 1ο σετ, αλλά το έχασε σε μικρές λεπτομέρειες. Αμφότεροι είχαν ευκαιρίες για να κάνουν break, με τη μεγαλύτερη να είναι για τον Στέφανο στο 8ο game, όπου ήταν μπροστά με 3-4, 15-40, αλλά δεν του δόθηκαν αρκετά περιθώρια από τον Αυστριακό, που αντέδρασε πολύ καλά υπό πίεση.

Τελικά το σετ πήγε στο tie-break και εκεί ο Thiem έχασε αρχικά ένα προβάδισμα με 5-2 και ένα set point στο 6-5, είχε όμως και δεύτερη ευκαιρία, την οποία και αξιοποίησε, για να το κατακτήσει με 8-6.

Πολύ διαφορετική ήταν η εικόνα το επόμενο 40λεπτο, με τον Στέφανο να "πετάει φωτιές" και να κυριαρχεί στο γήπεδο. Προηγήθηκε με 4-0 ο Έλληνας τενίστας, που κέρδισε το 2ο σετ με 6-2 σε 26 λεπτά! Ένα σετ στο οποίο είχε 10 winners και μόλις ένα αβίαστο λάθος!

Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο ξεκίνημα του 3ου σετ, όπου προηγήθηκε με 3-1. Ο Thiem δεν το έβαλε κάτω και στην πρώτη ευκαιρία κατάφερε να απαντήσει, ισοφαρίζοντας σε 3-3 με break back. Το πρώτο break για τον Αυστριακό και μοναδικό σε όλο το παιχνίδι.

Ακολούθησε μάχη μέχρι τέλους, με τους δυο παίκτες να υπερασπίζονται εύκολα ή δύσκολα τα σερβίς τους, ως το tie-break. Αυτό έμοιαζε με το προηγούμενο, αλλά με ανταλλαγή ρόλων.

Ο Τσιτσιπάς δηλαδή απέκτησε από νωρίς τον έλεγχο, προηγήθηκε με 4-1 και διπλό mini-break, αλλά ο Thiem επανήλθε και ισοφάρισε σε 4-4. Σε εκείνο το σημείο ο Στέφανος έδειξε τεράστια πνευματική δύναμη, έκανε αμέσως νέο mini-break για το 5-4 και έβγαλε 2 μεγάλα σερβίς στους επόμενους πόντους, για να κάνει το 7-4 και να "σφραγίσει" τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του.

"Ήταν ένα απίθανο παιχνίδι σήμερα, μπράβο Στέφανε! Νομίζω πως παίζουμε στο πιο σκληρό άθλημα που υπάρχει. Και οι δυο ήμασταν πολύ κοντά, παλέψαμε στο 100% μέχρι το τέλος, αλλά έτσι είναι το τένις. Στ' αλήθεια το άξιζες, είσαι εκπληκτικός παίκτης και ελπίζω να έχουμε κι άλλους μεγάλους τελικούς στο μέλλον", δήλωσε στην απονομή ο φιναλίστ, Thiem.

"Θέλω να ευχαριστήσω τον Dominic, αποτελείς έμπνευση, όχι μόνο για μένα, αλλά και για πολλούς παίκτες σε όλο τον κόσμο, αλλά και φιλάθλους. Ήταν ένας εκπληκτικός τελικός, νομίζω πως αυτό είναι που κάνει το άθλημά μας σπουδαίο. Επίσης συγχαρητήρια για την απίστευτη χρονιά που είχες, κάνετε πολύ καλή δουλειά με την ομάδα σου και συγχαρητήρια γι' αυτή τη χρονιά και όχι μόνο", είπε με τη σειρά του ο Στέφανος.

"Είναι εκπληκτικό να κρατάω αυτό το τρόπαιο στα χέρια μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, στη Mouratoglou Tennis Academy που έκανε τα όνειρά μου πραγματικότητα, στον ατζέντη μου, στον πατέρα μου, που είναι μαζί μου όλη μου τη ζωή.

Αυτό το τουρνουά ήταν απίστευτο παιδιά, το κάνατε τόσο, τόσο συναισθηματικό. Ποτέ δεν έχω λάβει τόση πολύ υποστήριξη σε κάποιο τουρνουά, ποτέ! Ειλικρινά το χρωστάω σε εσάς το μεγαλύτερο μέρος και συνολικά η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη", είπε κλείνοντας ο Τσιτσιπάς, αναφερόμενος στο κοινό.

Αποστολή στο Λονδίνο / photos: tennisnews.gr

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots