ATP
Έδωσε τη νίκη στην Ισπανία ο Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © TennisTv
tennisnews team Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 - 15:21

O Rafael Nadal χρειάστηκε να μείνει στο court για δυο περίπου ώρες, ξεπέρασε όμως το εμπόδιο του Nikoloz Basilashvili και οδήγησε την Ισπανία στην πρώτη της νίκη στο ATP Cup.

Ο Nadal, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες βοήθησε τα μέγιστα την Ισπανία να επιστρέψει στον θρόνο του Davis Cup, χάρισε σήμερα στους Ίβηρες την πρώτη νίκη της ιστορίας τους για το ATP Cup.

Στο δεύτερο rubber του tie με τη Γεωργία, ο κάτοχος 19 Grand Slam τίτλων επιβλήθηκε του Basilashvili με 6-3, 7-5 και "σφράγισε" την ισπανική επικράτηση. Νωρίτερα, ο Roberto Bautista Agut δεν έχασε ούτε ένα game από το Νο.2 της Γεωργίας, τον Aleksandre Metreveli.

Ο Nadal υπέστη break στο πρώτο game της αναμέτρησης, απάντησε όμως αμέσως και πήρε τα δυο επόμενα game, για να κάνει το 2-1. Στο 6ο game απείλησε ξανά τον Γεωργιανό, που έμεινε όρθιος προσωρινά σερβίροντας επιτυχώς για το 3-3, για να γίνει τελικά το 2ο break για τον Rafa στο 8ο game, όταν "ξέφυγε" με 5-3.

Σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 ο Ισπανός, ο οποίος έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, καθώς με δυο συνεχόμενα break στο 2ο σετ άνοιξε τη διαφορά στο 6-3, 5-2. Παρόλα αυτά, ο Basilashvili δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι, κάνοντας και εκείνος δυο απανωτά break, για να ισοφαρίσει σε 5-5.

Ο Nadal δεν έχασε την ψυχραιμία του και χάρη στην τεράστια εμπειρία του ήταν σε θέση να κλείσει αυτό το ματς πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα. Κέρδισε τους 8 από τους 10 επόμενους πόντους και γρήγορα μετέτρεψε το 5-5 σε 7-5, για να βάλει τέλος στο παιχνίδι έπειτα από 1 ώρα και 49 λεπτά παιχνιδιού.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots