ATP
Κατέκτησε και την Αδελαΐδα ο Rublev! (vid)

 
Κατέκτησε και την Αδελαΐδα ο Rublev! (vid)
Κατέκτησε και την Αδελαΐδα ο Rublev! (vid)
tennisnews team Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020 - 18:42

Μετά τη Ντόχα, ο Andrey Rublev κατέκτησε και το τουρνουά της Αδελαΐδας, για να διευρύνει το νικηφόρο του σερί για το 2020 στις 8 διαδοχικές νίκες! Ο νεαρός Ρώσος είναι ο πρώτος τενίστας στα τελευταία 16 χρόνια, που κερδίζει 2 τίτλους στις 2 πρώτες εβδομάδες μιας σεζόν!

Καλύτερο ξεκίνημα στη χρονιά δε θα μπορούσε να έχει κάνει ο Andrey Rublev, ο οποίος σε δυο εβδομάδες στο 2020 μετράει ήδη 2 τίτλους! Μετά το Qatar Open της Ντόχας, ο 22χρονος Ρώσος κατέκτησε και το Adelaide International, επικρατώντας στον σημερινό τελικό του Lloyd Harris με 6-3, 6-0.

Ο Rublev κυριάρχησε απόλυτα στον σημερινό τελικό, στον οποίο κέρδισε τους 22 από τους 27 πόντους στα πρώτα του σερβίς, έσβησε και τα 4 break point που αντιμετώπισε και έκανε 4 φορές break στο σερβίς του 22χρονου Νοτιαφρικανού, για να φτάσει στη νίκη σε 56 μόλις λεπτά.

Μόλις μια μέρα πριν, ο Rublev είχε χρειαστεί να αγωνιστεί για 3 γεμάτες ώρες, στην πολύ δύσκολη επικράτησή του επί του Felix Auger-Aliassime, με 7-6 (5), 6-7 (7), 6-4. Είχε παίξει τρια σετ και στα προημιτελικά, όπου κέρδισε τον Daniel Evans με 6-4, 3-6, 6-3.

Συνολικά ο Rublev έφτασε τους 4 τίτλους στην καριέρα του (4-2 σε τελικούς). Είχε κερδίσει τον πρώτο του τίτλο το καλοκαίρι του 2017 στο Ούμαγκ της Κροατίας και έπρεπε να περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, για να κερδίσει τον δεύτερο τίτλο του στη Μόσχα της Ρωσίας.

Εκτός από τον τίτλο στη Μόσχα, ο Rublev είχε κάνει και πολύ καλό τουρνουά στο Davis Cup το Νοέμβριο, όπου μπορεί η Ρωσία να μην έφτασε μέχρι τον τίτλο, ο ίδιος όμως είχε κερδίσει και τις 4 αναμετρήσεις του για τα μονά. Αυτό σημαίνει πως στις τελευταίες του 12 αναμετρήσεις στο tour παραμένει αήττητος, ενώ στις τελευταίες 21 αναμετρήσεις του μετράει 19 νίκες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots