ATP
Vajda: "Ο Djokovic ήταν δύσκολος συνεργάτης"

 
Maria Vajda Novak Djokovic
Maria Vajda Novak Djokovic © Getty Images / Ideal Image
tennisnews team Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 - 5:11

Ο Marian Vajda γνωρίζει τον Novak Djokovic όσο λίγοι και, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του, δεν υπήρξε και ο πιο εύκολος παίκτης για να δουλέψεις μαζί του στο παρελθόν.

"Παλιότερα ήταν πιο δύσκολο να δουλέψεις μαζί του, επειδή κάποιες φορές γινόταν απρόβλεπτος και φορτιζόταν πιο εύκολα συναισθηματικά. Αλλά τώρα νομίζω πως είναι πιο σταθερός και γνωρίζει τι χρειάζεται και τι μπορεί να κάνει με το παιχνίδι του, έχει αυτοπεποίθηση", είπε ο Vajda, σε συνέντευξή του για το CNN.

Ο Vajda συνεργάζεται με τον Djokovic στα περισσότερα χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του Σέρβου και τον γνωρίζει πάρα πολύ καλά. Συγκεκριμένα, δούλεψαν μαζί από το 2006 έως το 2017 και επανενώθηκαν το 2018, μένοντας μαζί μέχρι και σήμερα.

Ο 54χρονος Σλοβάκος τεχνικός, εξήρε επίσης τη σημαντικότητα των νικηφόρων αποτελεσμάτων που είχε ο Djokovic στο Davis Cup στο τέλος του 2019, που τον βοήθησαν να ανακτήσει γρήγορα την αυτοπεποίθησή του μετά από τον αποκλεισμό του από το round robin του ATP Finals. Μετά απ' αυτό, ο Σέρβος έκανε μια δυνατή προετοιμασία και τώρα μετράει 13 διαδοχικές νίκες στο 2020.

"Ήρθε στην Αυστραλία με μεγάλο κίνητρο να κερδίσει ένα Grand Slam. Έκανε πολύ καλή προετοιμασία στο Ντουμπάι και στο Άμπου Ντάμπι με τον Goran (Ivanisevic). Προφανώς, ήμουν πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή του στο ATP Cup.

Όλοι έπαιξαν εξαιρετικό τένις, αλλά το επίπεδό του ήταν πολύ καλό για να τον κερδίσουν. Στην αρχή της χρονιάς ήταν ήδη έτοιμος και αυτό ήταν κάτι πολύ καλό. Μου άρεσε στον τελικό με την Ισπανία που έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα με τον Rafa. Προφανώς τον κράτησε σε καλή φόρμα και τον βοήθησε."

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots