ATP
"O Djokovic μπορεί να κερδίσει 25 Slams"

 
Mats Wilander
Mats Wilander
tennisnews team Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020 - 6:34

Σύμφωνα με τον Mats Wilander, o Novak Djokovic όχι μόνο μπορεί να ξεπεράσει το ρεκόρ του Roger Federer, αλλά μπορεί ακόμα να νικήσει και τα 24 Grand Slams της Margaret Court και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος σε άνδρες και γυναίκες σε όλη την ιστορία του αθλήματος που θα έχει 25 κερδισμένα Slams.

"Θα μου κάνει έκπληξη το να μην κερδίσει ακόμα 2 Grand Slam μέσα σ' αυτή τη χρονιά. Βασικά, δεν μπορώ να δω κάποιον να τον εμποδίζει από το να κερδίσει τουλάχιστον 4 ακόμα Grand Slams μέχρι να σταματήσει την καριέρα του. Πιστεύω πως θα μπορούσε να φτάσει και τα 25 Grand Slams ως το τέλος της καριέρας του", έγραψε ο Wilander, στη στήλη του για τη L'Equipe.

Πριν καταλήξει σ' αυτό το συμπέρασμα, ο Σουηδός πρώην πρωταθλητής και νυν σχολιαστής, εξήγησε πως ο Σέρβος έχει αυτή την απίστευτη ικανότητα να διαχειρίζεται αγώνες μεγάλης σημασίας, όπως είναι οι τελικοί Grand Slam διοργανώσεων.

"Ο Novak έχει αυτή την απίστευτη ικανότητα να παίζει το καλύτερό του τένις όταν είναι απαραίτητο. Τακτικά, το ιατρικό τάιμ άουτ που πήρε μετά το 3ο σετ, του επέτρεψε να μείνει στο παιχνίδι. Έδωσε χρόνο στον εαυτό του και αυτό δεν ήταν κάποια δικαιολογία, αλλά ένας λόγος για να παίξει μεγαλύτερους πόντους και τελικά να βρει καλό ρυθμό. Το έχουμε δει αρκετές φορές. Όταν πέφτει η απόδοσή του, καταφέρνει πάντα να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του με το να ανεβάσει ξανά το επίπεδό του. Γι' αυτό στο 3-3 κέρδισε τους 12 από τους τελευταίους 15 πόντους του σετ. Έβγαλε εκτός τον Dominic (Thiem) και δεν μπορούσε να ακολουθήσει τα τελευταία 45 λεπτά του τελικού, γιατί είχε ξοδέψει όλη την ενέργειά του στα προηγούμενα games.

Κι αυτό είναι ένα ακόμα από τα μεγάλα όπλα του Novak. Γνωρίζει πως μπορεί να παλέψει χωρίς να είναι στο καλύτερό του επίπεδο. Γνωρίζει πως να κουράσει τον αντίπαλό του, χωρίς να παίζει με συνέπεια το καλύτερό του τένις. Ποτέ δεν πανικοβάλλεται, ούτε όταν είναι κουρασμένος ή απογοητευμένος. Είναι εντυπωσιακό πως παίζει σε κάθε αγώνα λες και είναι σε τελικό, ανεξάρτητα με το ποιος είναι ο αντίπαλός του."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots